Alimentația în timpul sezonului cald – ce să consumăm și ce să evităm

Alimentația este unul dintre cei mai importanți factori de care depinde starea organismului. Iată  câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți îmbunătățești echilibrul și starea de spirit.

Pe timpul verii ne simțim copleșiți de căldura excesivă, de asemenea simțim oboseală fizică și psihică, iar digestia este mult îngreunată și riscul deshitratării crește.

Ce este indicat să mâncăm vara la micul dejun

Un mic dejun sărac în calorii nu este recomandat într-o zi de vară cu temperaturi ridicate, deoarece poate duce la scăderea glicemiei la orele prânzului și poate accentua stările de oboseală pshică și fizică. Dimineața se pot consuma lactate, cereale, banane, pâine neagră, de evitat ar fi mezelurile sau ouăle prăjite de asemenea și băuturile acidulate.

Prânzul

Pentru a rămâne activi în restul zilei prânzul trebuie sărac în calorii, de aceea supele, carnea slabă, fructele si salatele sunt cele mai potrivite. Salatele, carnea la grătar și fructele precum banane, kiwi, pere, caise sau pepene sunt cele mai indicate pentru un prânz ușor și consistent. De evitat sosurile și carnea grasă.

Cina

Este recomandat să consumăm o masă cu un număr redus de calorii, dacă ne dorim ca a doua zi să ne trezim mai puțin obosiți și cu multă energie. Peștele asezonat cu legume este un preparat delicios și în același timp ușor, de asemenea salatale cu ulei de măsline și garniturile în cantități rezonabile sunt o alegere potrivită. De evitat consumul constant de mâncăruri prăjite.

De asemenea un pahar de vin alături de un desert ușor induc o stare de relaxare și garantat un somn mai ușor și odihnitor. Să nu uităm de consumul lichidelor, în special apa și mișcarea zilnică care sunt esențiale pe timp de vară. Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost folositoare în zilele cu temperaturi foarte ridicate.

Foto: Hepta.ro

Text: Silvia Ioana Cîrstea

Categorii Lifestyle