Sunt multe alimente despre care ai crede ca au ingrediente sănătoase, dar care, de fapt, ascund un conțint de zahăr mai mare decât dulciurile clasice, cu cantitatea de zahăr ”la vedere”. Dacă vrei să reduci aportul de zahăr rafinat din alimentație, citește cu atenție etichetele produselor și prepară-ți cât mai multe alimente în casă, cu ingrediente controlate.
De obicei, iaurtul cu arome, cu fructe, are zahăr adăugat. Dacă vrei să fii sigur că iaurtul nu conține zahăr, alege sortimentul simplu, natur, sau adaugă fructe proaspete sau congelate.
La fel ca și iaurtul – dacă nu e preparată în casă, sunt șanse mari să conțină și zahăr, printre celelalte componenete. Prepară-ți propria ta granola din migdale, caju, nuci, smochine sau curmale.
Ketch-up-ul, muștarul, sosurile barbeque și de salată conțin sare și zahăr. Dacă vrei să fii sigur că zahărul nu face parte dintre ingrediente, caută aceste produse la rafturile de produse dietetice.
Dacă nu alegi un espresso simplu cu lapte (fără zahăr adăugat), sunt șanse mari să ai o bombă calorică și dulce în pahar. Cafelele de la marile lanțuri conțin siropuri și arome cu continut ridicat de zahăr și, dacă mai adaugi și frișcă, ți-ai luat portia de dulce pe o lună cu un singur pahar de ”cafea”.
Majoritatea sortimentelor de lapte vegetal – de migdale, de ovăz, de cocos au zahăr în conținut. Caută cu atenție sortimentele fără zahăr sau prepară-ți în casă propriul tău lapte vegetal, cel mai gustos și cremos fiind cel de caju, care ține și până la patru zile la frigider.
Photo by Little John on Unsplash