Alina Gologan sau mai bine zis @fataluigologan, cum o știm de pe canalul ei de YouTube, este cea mai nouă câștigătoare a cooking-show-ului MasterChef de la PRO TV. Alina povestește cum a ajuns de la vlogging la gătit în platoul unei emisiuni tv, ce va face cu premiul de 50 000 de euro și despre cum arată viața unui influencer din social media.
În primul rând, îți mulțumesc frumos! Ei bine, nu m-am înscris la MasterChef în niciun caz cu gândul de a câștiga competiția. Nu cred că a fost vreun concurent care să fi făcut acest lucru. La început m-am înscris deoarece am gândit că este o provocare, voiam să ies din rutina zilnică, dar niciun moment nu mi-am imaginat că voi ajunge atât de departe în concurs.
Mi-am sunat iubitul de îndată ce am pus mâna pe telefon. Știam că deși era foarte târziu, în jur de 5 dimineața, nici el nu dormea și aștepta un semn de la mine, indiferent de rezultat.
Marele premiu de 50 000 de euro aș vrea să-l investesc într-o afacere, mi-aș dori poate să mă asociez cu altcineva într-un business. Încă nu m-am hotărât exact, dar cu siguranță nu am să irosesc banii inutil pentru că am muncit mult pentru ei.
Ma bucur tare mult să văd că în urma concursului comunitatea mea a crescut și mai mare și am de gând să fac tot ceea ce am facut până acum: vreau să fiu eu însămi și să continui să încerc să-i influențez pe oameni cât mai pozitiv.
Sună minunat bucătar profesionist, nu? Ei bine, este nevoie de extrem de multă muncă pentru a ajunge acolo, iar eu sunt încă la stadiul de amator. Cochetez cu ideea momentan. De asemenea, din câte știu eu viața de bucătar nu presupune un job standard – 9 to 5, știu că mulți chefi intră în bucătărie dimineața devreme și pleacă noaptea târziu, deci probabil nu aș mai avea mult timp pentru Youtube; doar dacă aș face live-uri pe canalul meu, din bucătărie.
Am cunoscut o grămadă de oameni frumoși. Mi se spune des că îi ajut în viața lor de zi cu zi prin video-urile mele, iar ăsta e cel mai mare compliment pentru mine. Iar YouTube-ul mi-a adus o grămadă de oportunități noi de care, probabil, nu aveam cum, altfel, să am parte.
Primesc și hate din partea anumitor oameni, de cele mai multe ori este total nefondat și încerc să nu mă las afectată pentru că nu mă definește părerea oamenilor. Eu știu cine sunt și merg pe drumul meu, indiferent de critici. Din păcate, realitatea este că nu te poate iubi toată lumea, unii oameni nu se pot iubi nici pe ei înșiși.
În stadiul în care mă aflu acum, după 4 ani de muncă în online, pot spune că reușesc să mă întrețin doar din social media, dar doar din YouTube strict nu se poate trăi. Motivul pentru care încă lucrez la sală este că îmi e greu să mă despart de un job convențional și de colegii mei alături de care lucrez de mult timp. Sunt o tipă foarte statornică de fel.
Cel mai recent am facut o ciorbiță de pui à la grec, nimic fancy, dar ne era poftă mie și iubitului meu când eram acasă.
Nu aș mai prepara unele lucruri pe care le-am făcut și în MasterChef, cum ar fi rinichi. Mi-au dat mari bătăi de cap și, deși i-am preparat corect, nu pot să zic ca m-au dat pe spate neapărat.
Canalul meu de Youtube este un canal de lifestyle și îmi doresc să rămână așa, momentan. Îmi place mult că nu am o nișă anume și mă pot juca și crea orice tip de conținut. Îmi doresc, în schimb, să fac și video-uri cu rețete pentru subscriberii mei. Cred că e ceva ce le-ar placea să vadă din partea mea.
Foto: PRO TV