Mituri despre succesul în viață al copiilor

Iată câteva mituri despre cum să crești un copil de succes de la  Madeline Levine, autoarea bestseller-ului Parenting pentru succes.

Copiii deștepți iau note bune- auzim mereu această propoziție. Însă unii o fac, unii nu. Există o mulțime de moduri prin care îți poți dovedi „deșteptăciunea“ și nu toate se raportează la evaluările scrise, este de părere Madeline Levine.

Există un motiv pentru care se spune că lumea este „condusă de elevi de nota 7“. Multe dintre aptitudinile care duc la succes, în special cele care se referă la interacțiunea cu ceilalți și o identitate de sine profundă, nu sunt niciodată obținute în școală.

Copiii au nevoie de tot felul de activități extrașcolare pentru a putea „ține pasul“ cu colegii lor și pentru a da bine în fața școlilor potențial interesate.

„În majoritatea timpului, copiii au nevoie de lucrurile de care au avut dintotdeauna nevoie: iubire, sprijin, limite și responsabilități. Din acest punct de vedere, copiii pe care îi tratez acum nu sunt deloc diferiți de cei pe care îi tratam acum treizeci de ani. Pur și simplu, dezvoltarea copilului nu se schimbă – este codată biologic –, iar activitățile extrașcolare nu pot să compenseze lipsa de iubire sau îndreptățirea pe care le simte un copil, ambele fiind predictori slabi ai succesului.“, e de părere autoarea.

„Succesul autentic poate, cu siguranţă, să includă şi unităţile de măsură tradiţionale, precum notele sau şcolile de elită, dar lărgeşte conceptul în aşa fel, încât să includă acele lucruri pe care le cunoaştem, intuitiv, ca fiind componentele principale ale unei vieţi satisfăcătoare. Cu toţii ne dorim ca progeniturile noastre să se descurce bine la învăţătură, însă sperăm cu şi mai multă ardoare că se vor descurca bine în viaţă. Treaba noastră este să ne ajutăm copiii să se cunoască şi să se aprecieze pe ei înşişi; să abordeze viaţa cu entuziasm; să-şi găsească locuri de muncă interesante şi care să le aducă satisfacţie, dar şi prieteni şi parteneri de viaţă iubitori şi loiali; şi să rămână cu credinţa profundă că pot aduce o contribuţie semnificativă la dezvoltarea societăţii. Asta înseamnă să ne creştem copiii bine.“, spune Madeline.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle