Apa de la robinet e… la modă

Marţea trecută, în cadrul unui eveniment organizat de Apa Nova-Compania de Ape Bucureşti, în parteneriat cu CCIFER (Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România), la Hotel Radisson din capitală a avut loc o conferinţă inginerească. S-au prezentat ţevi, capace, sisteme de filtrare şi epurare, linii de sortare deşeuri şi procesare reziduuri, echipamente de protecţie şi alte piuliţe. Atât doar, că toate acestea, sub forma unei prezentări de… modă! Conceptul a fost gândit de echipa de comunicare Apa Nova şi pus în practică de colegii noștri, Dana Păun și Cezar Necula.

Costumele create au reprezentat practic traducerea serviciilor oferite de Apa Nova-Compania de Ape Bucureşti, în cheie creativă. Lucru nu tocmai uşor, pentru că această companie răspunde de sănătatea şi confortul a două milioane de bucureşteni. Iar pentru asta, trebuie coordonate eforturile a mai mult de 1.800 de români, angajaţi ai Apa Nova.

Mesajul a fost centrat pe eforturile necesare bunei funcţionări a reţelei de apă potabilă, a canalizării şi tratării apelor uzate, astfel încât serviciile pe care bucureştenii le consideră fireşti să rămână fireşti!

De asemenea, s-a reflectat preocuparea Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti pentru protecţia mediului şi pentru ocrotirea biodiversităţii.

Prima rochie a avut ca tematică animalele şi deşeurile scoase din canalizarea Municipiului Bucureşti. O creaţie inedită, în care regăsim beţigaşe de urechi, alge şi alte deşeuri, dar și.. peşti. În canalizare ajung din păcate tot felul de «trofee» printre care: sute de kg de peşti, un cap de mistreţ, un porc… şi chiar o vacă.

Cea de-a două creaţie a avut ca tematică biodiversitatea – o abordare spectaculoasă, cu accesorii naturale îmbinate cu măiestrie (bambus, crengi, alge, salcie şi specii de păsări protejate).
Conceptul este polivalent, semnificând atât grija Apă Nova pentru mediu, reflectată în calitatea serviciilor de epurare şi tratare a apelor uzate şi, implicit, contribuţia la menţinerea biodiversităţii, cât şi ampla infrastructură gestionată, cu zone protejate (flora şi fauna).

A treia ţinută a avut ca inspiraţie unul dintre turnurile de la Staţia de Epurare Glina – o sursă de inspiraţie prin liniile arhitecturale futuriste. Staţia Glina este una dintre cele mai moderne staţii de epurare şi tratare a apelor uzate din Europa, operată de Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti.

Cea de-a patra ţinută a fost realizată din elemente de signalistică a lucrărilor efectuate de Apa Nova. Lucrările de intervenţie efectuate restabilesc normalitatea alimentării cu apă şi a serviciului de canalizare pentru confortul şi siguranţa bucureştenilor.

Cea de-a cincea creaţie e compusă din conserve, materiale plastice, ambalaje etc. O varietate de deşeuri care poluează mediul şi sufocă sistemul de canalizare sunt folosite aici pentru a da viață unei ținute spectaculoase.

Ideea pentru cea de-a șasea ţinută a pornit de la nămolul rezultat în urma procesului de epurare ce are loc la Staţia Glina. Este o interpretare stilizată a fertilităţii, prin intermediul dantelei din noroi care îmbracă modelul şi gulerul regal din fire de iarbă.

A șaptea rochie are ca idee centrală stările de agregare ale apei – o metaforă care pune în lumină varietatea provocărilor pe care le abordează compania; apa este omniprezentă, în toate stările de agregare, şi reprezintă materia primă şi conţinutul serviciilor furnizate de Apa Nova.

Cea de-a opta ținută reprezintă reţeaua de alimentare cu apă a Bucureştiului, transpusă ludic într-o creaţie din furtunuri, cu jocuri de apă colorată, una reprezentând apa potabilă livrată la robinet şi cealaltă apa uzată care este transportată prin canalizarea Municipiului Bucureşti şi epurată la Staţia Glina pentru a putea fi reintrodusă în natură.

Ţinuta cu numărul nouă face referire la capacele de canalizare – poate că unii sunt atraşi de valoarea lor artistică, poate de cea comercială, însă furtul capacelor de canalizare reprezintă un fenomen periculos, prin accidentele la care sunt expuşi bucureştenii, şi în special bicicliştii şi motocicliştii.

Rochia-etalon a colecţiei reprezintă o abordare sculpturală a ideii de deşeuri din plastic (linguri, pahare, pet-uri, celofan etc.). Ştim cu toţii că poluarea pe care o generează reprezintă un pericol major, fiind necesari aproximativ o mie de ani pentru a se dezintegra complet.

Categorii Lifestyle