Știu că probabil atunci când ai văzut titlul articolului te-ai gândit… chiar e posibil așa ceva? Ei bine, da! Se pare că tehnologia ne uimește pe zi ce trece, iar asta nu poate decât să ne bucure. Aplicațiile mobile reușesc să ne facă deseori viața mai ușoară, așa că de fiecare dată când descopăr o aplicație utilă și interesantă, nu ezit să o descarc și să o încerc. Asta s-a întâmplat și în cazul aplicației GoodGuide (aici pentru iOS și aici pentru Android) care m-a fascinat de la prima utilizare.
Îngrijirea tenului este prioritatea mea, deoarece este zilnic expus la praf, poluare, soare și alte substanțe dăunătoare pentru sănătatea și frumusețea pielii. Recunosc că nu ies din casă fără a purta măcar un fond de ten sau o cremă BB, deci aproape zilnic tenul meu suportă o rutină de make-up mai intensă sau nu. Deși sunt zile în care îmi las pielea să respire, în majoritatea timpului aceasta este „bombardată” cu fel de fel de produse de make-up care cu puțină neatenție la cumpărare pot conține substanțe chimice extrem de dăunătoare. Recunosc că mă interesez mult înainte de a-mi achiziționa un nou produs, însă unele detalii îmi pot scăpa. Pentru astfel de cazuri, îmi scot telefonul mobil și folosesc aplicația-minune.
Cum funcționează GoodGuide?
Concepută pentru „a sorta grâul de neghină”, această aplicație de beauty genială te va ajuta să vezi care produse de make-up sunt sănătoase și bune pentru tine și care ascund în formula lor substanțe chimice. GoodGuide salvează timpul tău de research pe Internet a sute de recenzii înainte de a achiziționa un produs. Poți căuta direct aici produsul pe care intenționezi să-l cumperi sau să scanezi codul de bare atunci când ești în magazin. După scanare, aplicația îți va da un rating de la 1 la 10 pentru produsul tău și câteva informații cu privire la ingredientele produsului și efectele sale asupra sănătății. Cool, nu?!
În baza de date a aplicației sunt peste 75 000 de produse, deci poți descifra în doar câteva secunde toate efectele biologice și ecologice a fondului de ten preferat. Evaluarea făcută de GoodGuide folosește metodologii bazate pe științele informaticii și evaluarea riscurilor pentru sănătate. Așadar, atunci când rating-ul este mare înseamnă că respectivul produs este bun pentru sănătătatea ta. Dacă primești un rating mic, uită-te la ingredientele marcate cu o cheie pentru a ști să eviți data viitoare produsele care îl conțin.
Lucrul cel mai interesant este că poți folosi aplicația GoodGuide și pentru alte produse de îngrijire și chiar poți adăuga un filtru special pentru alimentele vegane. Această transparență este tot ceea ce își poate dori consumatorul anului 2017. Una peste alta, te las pe tine să descoperi mai multe despre această aplicație care mi-a atras atenția instant.
Foto: unsplash.com