Aurul Marocului sau aurul lichid, așa cum mai este numit uleiul de argan, este un adevărat prieten al frumuseții. Obținut din sâmburii fructelor arborelui de argan, acesta conține peste 80% acizi grași nesaturați (omega 3, 6, 9), vitamina A, E (într-o cantitate de până la 10 ori mai mare decât în cazul uleiului de măsline) și antioxidanți cu o acțiune de neutralizare a oxidării celulare.
Ce înseamnă însă toate aceste date pentru frumusețea noastră? Un ajutor important în protejarea, hidratarea și hrănirea atât a pielii cât și a părului și a unghiilor.
Dacă alegi să îl folosești în mod constant, efectele uleiului de argan nu vor întârzia să apară. Acesta reușește să hidrateze în profunzime, fiind alegerea potrivită pentru personele cu o piele uscată. Antioxidanții și vitamina E pe care le conține previn și reduc cu succes semnele îmbătrânirii pielii. Putem vorbi prin urmare de un adevărat efect anti-aging. Liniile fine, ridurile dar și petele apărute în urma expunerii la soare sunt preîntâmpinate sau diminuate, pielea recăpătându-și tinerețea.
Efectele regenerante, cicatrizante, antiinflamatorii sunt recunoscute atunci când vine vorba de uleiul de argan. Tocmai de aceea, acesta este folosit adesea pentru a trata rănile superficiale, eczemele, acneea, cicatricile, arsurile solare. Și, pentru că a venit vorba de soare, uleiul de argan are meritul de a ajuta bronzul să reziste mai mult timp pe piele. Nu uită însă să protejeze împotriva efectelor nedorite ale poluării sau ale razelor solare. Totodată, previne și diminuează vergeturile.
Uleiul de argan este benefic în același timp și pentru pielea uscată sau înroșită a mâinilor precum și pentru unghiile moi, casante. Pentru acestea folosește un săpun sau o cremă care îl conține sau urmează o rețetă cât se poate de simplă: ține mâinile 10 minute într-un amestec egal de ulei și suc de lămâie.
Cred că nu mai este un secret că uleiul de argan intră în compoziția unor creme hidratante atât pentru față cât și pentru corp, dar și în diverse produse pentru masaj. Îl poți folosi așa sau sub formă de ulei. Ai grijă însă la cantități. Câteva picături sunt suficiente mai ales dacă alegi să le adaugi în crema de față, de corp sau chiar în fondul de ten ori bronzant. Uleiul se aplică pe pielea curată, masând ușor.
Dacă îți dorești un efect cu adevărat regenerant, nu uita să îl folosești seara, lăsându-l să acționeze în timpul nopții. Utilizat la masaj sau adăugat în cada de baie te va ajuta să te relaxezi, hidratând în același timp pielea.
Protejarea părului împotriva efectelor nocive ale razelor soarelui, creșterea mai rapidă a acestuia, o mai mare strălucire și elasticitate, diminuarea electrizării – toate aceste beneficii se obțin cu ajutorul șampoanelor care conțin ulei de argan. Ele reușesc să hidrateze în profunzime podoaba capilară fiind una dintre cele mai bune soluții pentru părul uscat, deteriorat. Dacă folosești direct uleiul, aplică-l pe vârfurile părului sau pe toată lungimea sa cât este încă umed, lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi spală-l. Sau, adăugă câteva picături în balsam. Dacă vrei ca procedura să fie ceva mai simplă, achiziționează-ți un șampon cu ulei de argan.
Indiferent de modul în care alegi să îl folosești, fii sigură că uleiul de argan este opțiunea perfectă pentru frumusețea ta.