Bijuterii pentru o cauză nobilă

whitelight-web-26-14-06-28-7450

Decembrie este luna în care suntem îndemnați să ne amintim de cei  mai puțin norocoși… dar și luna cadourilor. Bijutierul Gianni Lazzaro și Galeriile Sabion vin cu o modalitate de a îmbina cele două concepte.

Gianni Lazzaro, un nume sonor în industria haute joaillerie, este român. Pe numele lui original, Lazăr Marcovici s-a născut la Bacău şi a deprins meşteşugul bijutierilor în Germania, acolo unde familia lui a emigrat când el avea doar 16 ani.

La 21 de ani a fost admis la Şcoala de Arte din Dusseldorf , iar student fiind, s-a întreţinut cântând într-o orchestra locală. Din 1974 a început să facă bijuterii, şi în scurt timp şi-a câştigat numele de regele bijuteriilor cu diamante colorate.

Astăzi, printre clientele lui fidele se numără Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Heidi Klum.

whitelight-web-26-13-33-14-7278

Colecţia pe care o prezintă acum la Bucureşti se numeşte bijuterii cu suflet”. Un nume atent ales, căci bijuteriile nu numai că sunt făcute din suflet, ci şi cu un scop nobil. Deschiderea Galeriei Faptelor bune – un proiect de implicare socială prin care Galeriile Sabion şi Gianni Lazzaro încearcă să facă viaţa mai uşoară copiilor care sunt internaţi în secţia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucureşti.

25 de tablouri şi tot atâtea poveşti au fost expuse în aceste zile la Galeriile Sabion, printre diamante. Desenele celor mici au fost scoase la licitaţie, alături de 10 bijuterii  create special pentru ei. 5 dintre ele sunt realizate de către Gianni Lazzaro.

whitelight-web-18-15-00-35-9515

Fondurile  strânse  din  licitarea  tablourilor  şi  ale  bijuteriilor  Sabion  şi Gianni Lazzaro – special create pentru acest eveniment, precum şi 15% din încasările obţinute din vânzarea bijuteriilor realizate în zilele de 7, 8 şi 9 decembrie vor fi  direcţionate către Asociaţia P.A.V.E.L. care se va îngriji de achiziţionarea instalaţiilor de dezinfecţie a aerului, precum şi pentru procurarea pânzelor şi a culorilor necesare orelor de terapie prin pictură.

Foto: Sabion