Azi Adi Hădean ne recomandă o rețetă de brioșe cu cimbru și cardamom. Aroma plăcută a frunzelor proaspete de cimbru se potriveşte de minune şi într-un desert dulce-acrişor în care se simt gustul proaspăt de lămȃie şi vanilia. Iar pentru ca reţeta de brioşe, pe care v-o propun să fie într-adevăr un desert special, mai are în ea şofran şi o aromă plăcută de seminţe de cardamom proaspăt măcinate.
(pentru 12 brioşe)
· 150 g făină albă;
· 50 g fulgi de migdale fără coajă coapte şi măcinate foarte fin;
· 80 g zahăr alb;
· 120 g unt moale, plus 10 g pentru uns tava;
· 2 ouă la temperatura camerei;
· zeama şi coaja rasă de la o lămȃie mare;
· 2 linguriţe extract pur de vanilie;
· 2 linguriţe cardamom măcinat;
· 7 g praf de copt cu şofran;
· un praf de sare;
· 10 g frunze proaspete de cimbru de iarnă zdrobite uşor pentru a li se elibera aroma.
· 1 lingură zeamă de lămȃie;
· 70 g zahăr pudră aromatizat cu cardamom.