World Economic Forum a lansat a 16-a ediție a Raportului privind riscurile globale. Ediția din 2021 realizează o retrospectivă a anului 2020, devastat de pandemie, recesiunea economică, turbulențele politice și înrăutățirea crizei climatice. Raportul explorează modul în care statele și mediul privat pot acționa în fața acestor riscuri.
Una dintre marile schimbări dintre acest an și ultimul, în ceea ce privește riscurile, a fost provocată de pandemia de coronavirus COVID-19. Riscul reprezentat de bolile infecțioase este acum pe primul loc, în timp ce în 2020 acesta era pe locul 10.
Raportul privind riscurile din 2021 se bazează pe date și informații de la o gamă largă de respondenți prin intermediul sondajului de percepție a riscurilor globale al Forumului Economic Mondial. Sondajul a fost finalizat de peste 650 de membri ai diverselor comunități de conducere ale Forumului.
Printre amenințările pe termen scurt, care probabil se vor realiza în următorii doi ani, se numără bolile infecțioase, inegalitatea digitală și deziluzia tinerilor.
În ceea ce privește riscurile pe termen mediu în următorii trei-cinci ani, Global Shapers a identificat defalcarea infrastructurii IT, instabilitatea prețurilor și criza datoriilor.
Pe termen lung, comunitatea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la armele de distrugere în masă, colapsul statului, pierderea biodiversității și progresele tehnologice adverse. Sursa aici!