Ce cărți noi citim în aprilie

Un nou roman de Care Santos, secretele din spatele companiei Google, o poveste tulburătoare din perioada interbelică, scrisă de remarcabilul Erich Maria Remarque, și alte trei cărți de păstrat pe noptieră și lecturat în momentele în care ai nevoie de inspirație: iată care sunt propunerile noastre în luna aprilie.

Olivier Bourdeaut, Așteptându-l pe Bojangles, editura Nemira

Olivier Bourdeaut a fost agent imobiliar câțiva ani, după care a rămas fără un loc de muncă și a hotărât să își dedice tot timpul literaturii. Volumul de debut, Așteptându-l pe Bojangles, i-a adus acestuia mai multe premii în Franța, romanul ilustrând o poveste despre viață, poezie și, mai ales, iubire nebună. Mama și tata dansează pe Mister Bojangles, piesa cântată de Nina Simone, sub privirea fascinată a fiului. Iubirea lor e magie și sărbătoare neîntreruptă. În viața lor nu e loc decât pentru plăceri, fantezii și prieteni. Vârtejul de poezie și himere este mai ales opera mamei. Și totuși, într-o zi, aceasta merge prea departe, iar tatăl și fiul fac totul posibilul să o oprească.

Laszlo Bock, Work Rules!, editura Publica

Dacă te pasionează domeniul resurselor umane și sfera digitală, nu ar trebui să ratezi noua carte a lui Laszlo Bock, VP People Operations la Google. Inspirată din cele mai recente cercetări în domeniul economiei comportamentale și bazată pe o înțelegere profundă a psihologiei umane, Work Rules! oferă exemple din mai multe domenii, respectiv din companii celebre, dar care sunt niște locuri de muncă îngrozitoare, sau din firme puțin cunoscute, dar care obțin rezultate spectaculoase, deoarece își prețuiesc și își ascultă angajații. Bock te poartă prin interiorul Google, una dintre cele mai explozive companii din istorie, pentru a demonstra motivele pentru care apare permanent printre cei mai buni angajatori din lume. Astfel, 15 ani de cercetare și dezvoltare intensivă sunt transpuși într-o serie de principii ușor de aplicat de oricine.

Care Santos, Francesc Miralles, Cel mai frumos loc din lume e chiar aici, editura Humanitas

Scris la patru mâini de Care Santos și Francesc Miralles, romanul Cel mai frumos loc din lume e chiar aici este una dintre cele mai interesante lecții de viață, o poveste care te va inspira cu siguranță și pe tine. Salvată în ultimul moment de la sinucidere de o întâmplare neașteptată, Iris pornește într-o aventură care îi va schimba modul de a privi lucrurile. După moartea părinților ei într-un accident de mașină, dezorientată și fără nicio perspectivă, aceasta este nevoită să ia lucrurile de la capăt pe cont propriu. Rememorarea trecutului va fi pentru ea o experiență dureroasă și plină de pericole, dar și una aducătoare de fericire, mai ales când îi apar în cale doi „iluminați”.

Erich Maria Remarque, Obeliscul negru, editura Polirom

Publicat prima dată în 1956, Obeliscul negru, de Erich Maria Remarque, se numără printre cele cele mai intense cărți ale scriitorului german. Suntem în primăvara anului 1923, când Germania încearcă să-și revină după Primul Război Mondial. Inflația crește, iar marca germană se devalorizează și ajunge să fie folosită drept hârtie de tapet în odăile celor disperați, ca un accesoriu al indiferenței. Tânărul Ludwig Bodmer, angajat al firmei de monumente funerare Heinrich Kroll & Fiii, face cunoștință cu mica societate boemă care-l ajută să-și uite, măcar pentru scurt timp, toate îndoielile. Acesta o întâlnește pe Isabelle, tânăra tulburată alături de care speră că va găsi iubirea, salvarea atât de căutată, dar și sensul atrocităților unui război pe care lumea, încercând să subziste, deja începe să le uite.

Nicolas Barreau, Parisul, mereu o idee excelentă, editura All

Dacă ai citit Ingredientele iubirii, atunci știi deja că Nicolas Barreau spune cele mai frumoase povești despre Paris și parizieni. Rosalie Laurent este proprietara unei librării cochete din cartierul Saint-Germain, o romantică incurabilă, căreia norocul nu prea îi surâde. Într-o zi însă, un bărbat intră în magazinul său și dărâmă un suport de cărți poștale, iar lucrurile iau o turnură cu totul și cu totul neașteptată pentru talentata ilustratoare. Prinsă într-o veche poveste de familie, Rosalie ajunge să își cunoască marea dragoste în cel mai surprinzător mod cu putință.

Ellen Marie Wiseman, Ce a lăsat în urma ei, editura Trei

Autoarea romanelor The Plum Tree și Coal River, Ellen Marie Wiseman revine cu o poveste plină de mister. Cu zece ani în urmă, mama lui Izzy Stone l-a împuşcat mortal pe tatăl ei, care dormea. Devastată de aparenta boală mentală a mamei sale, Izzy, acum în vârstă de 17 ani, refuză s-o viziteze la închisoare. Dar când noua familie o roagă să ajute la inventarierea lucrurilor găsite într-un azil de stat închis de multă vreme, Izzy descoperă un teanc de scrisori nedeschise, un jurnal vechi de câteva zeci de ani şi o fereastră spre propriul ei trecut.

SHOP THIS STORY!

Categorii Lifestyle