Povești care te vor ține în suspans în permanență, experiențele unor persoane care au făcut lucruri remarcabile și noile volume ale celor mai cunoscuți autori de bestselleruri: iată cum arată selecția beletristică a lunii mai.
Dacă ai citit În pielea unei jihadiste, experiența Annei Erelle, jurnalista din Franța care a făcut o anchetă despre modul în care membrii rețelei ISIS își recrutează victimele pe Internet, atunci nu ai voie să ratezi continuarea poveștii sale. Din momentul în care, sub o identitate de împrumut, l-a cunoscut online pe teroristul Abu Bilel, viaţa sa a luat o întorsătură dramatică. În pielea unei jihadiste a devenit un bestseller internaţional, care i-a adus faima în întreaga lume. Relatările sale însă au fost urmate de nenumărate complicații: Anna trebuie să-şi schimbe adesea locuinţa pentru a-şi proteja viaţa, este izolată de o bună parte dintre colegii de la ziar, părăsită de iubitul ei şi ocolită de prietenii preocupaţi de propria siguranţă. Născută din toate aceste experienţe, Losing My Religion este o mărturie tulburătoare despre preţul cerut de lupta împotriva terorismului islamist, dar şi despre cel pe care trebuie să-l plătească cei ce sfidează limitele.
Am avut ceva de așteptat, însă iată că noul roman semnat de Guillaume Musso este gata! După Central Park și Mâine, popularul autor francez revine cu un thriller care promite să ne țină în suspans încă de la primele pagini. Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Cu toate acestea, ea refuză constant să vorbească despre trecutul său, așa că, într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri.
Rod Laver este unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, o adevărată legendă a anilor ’60, care a dominat multă vreme acest sport. Autobiografia lui Rod Laver urmărește povestea impresionantă a unui băiat de la țară, din Rockhampton, Australia, scund, stângaci și cu părul roșu, care a devenit unul dintre cei mai mari campioni ai tenisului. În 1962, Rod Laver a devenit al doilea jucător care a cucerit un Mare Șlem Complet, câștigând Wimbledonul și titlurile Australiei, Franței și Statelor Unite în același an calendaristic. În 1969, a reușit din nou această performanță, devenind singurul jucător din istoria tenisului care a câștigat de două ori Marele Șlem Complet. Pe lângă victoriile de pe teren, Rod scrie în cartea sa și despre accidentul vascular cerebral suferit în 1998 și felul în care i s-a schimbat viața după acest eveniment, dar și despre Mary, cea care i-a fost soție mai bine de 40 de ani.
Autorul bestsellerului internațional Laur, Evgheni Vodolazkin, revine cu o poveste copleșitoare despre memorie și vină, despre o iubire atât de puternică, încât învinge haosul și chiar moartea. Innokenti Platonov, protagonistul romanului, fără a fi în realitate aviator, săvârșește un zbor extrem între începutul și sfârșitul secolului XX, devenind obiectul unui experiment întreprins într-un lagăr cu destinaţie specială. Născut în 1900, el este îngheţat în azot lichid la mijlocul anilor ’20, iar în 1999, deja în altă lume, este dezgheţat. Trezit din somnul experimentului pe un pat de spital, memoria lui Innokenti pare a fi complet ștearsă. În încercarea de a-și reconstitui istoria personală, el începe, la sfatul doctorului său, să noteze într-un jurnal frânturi haotice de amintiri: chipuri, imagini, întâmplări. Treptat, apar Petersburgul din primii ani ai secolului XX, copilăria, școala și întâia iubire, Revoluţia din 1917 și, în sfârșit, lagărul.
Jocul a fost întotdeauna mai important decât realizează cei mai mulți dintre noi. În această analiză plină de viață a forței jocului și a delectării, Steven Johnson ne oferă o istorie surprinzătoare a divertismentului popular. Autorul abordează domenii variate – de la bucătăria medievală și tavernele antice, până la cazinouri și malluri – și identifică ideile inovatoare din orice loc în care oamenii se străduiesc să se amuze pe ei înșiși, dar și pe alții.
Autoare a mai multor thrillere psihologice de succes (Little Face, Hurting Distance, The Point of Rescue), Sophie Hannah ne propune luna aceasta un nou roman palpitant. Editorialistul Damon Blundy a fost ucis fără ca nimeni să știe de ce. La interogatoriu este adusă Nicki Clements, o femeie pe care jurnalistul n-a cunoscut-o în viața lui. Evident, aceasta nu poate răspunde la întrebările cu care o asaltează investigatorii. N-are idee de ce ar folosi un criminal cuțitul astfel încât să nu curgă nicio picătura de sânge, nici de ce asasinul a mâzgălit anumite cuvinte pe pereți și nici de ce ea însăși a fost atat de aproape de scena crimei. Așadar, cine este, de fapt, în spatele misterioasei crime a lui Blundy?
CITEȘTE ȘI:
5 cărți pe care trebuie să le citești înainte să vezi serialul