Mănânci ca să trăiești sau trăiești ca să mănânci? Ce alimente îți sunt recomandate în funcție de zodie și cum e influențat comportamentul tău alimentar de perioada în care te-ai născut?
Berbec
Berbecii sunt adepții mâncărurilor semipreparate, ai gustărilor de luat la pachet, a tot ceea ce înseamnă ușor de făcut și de consumat. Asta nu înseamnă că mănâncă întotdeauna mâncare mai puțin sănătoasă, pot prepara pe loc un fel rapid și hrănitor din puține ingrediente: orez sălbatic, linte, roșii, conopidă, fructe confiate etc.
Taur
Taurii nu se grăbesc când sunt la masă și mănâncă pe îndelete. Savurează fiecare fel de mâncare și apreciază felurile decadente. Dacă inviți un Taur la masă, ar fi bine să-i prepari ceva care sa conțină brânzeturi, avocado, maioneză sau lapte de cocos.
Gemeni
Gemenii sunt petrecăreții zodiacului și răspund întotdeauna pozitiv unei invitații la o cină cu prietenii – apreciază la fel mult conversația pe cât apreciază mâncarea bună. Aperitivele sunt preferatele lor, pe care le pot mânca în timp ce discută aprins cu comesenii. Îi cucerești cu gustări din castraveți, mazăre, dar și cu supă și cu un pahar de vin bun.
Rac
Racii sunt recunsocuți pentru sensibilitatea lor, așa că mâncarea este de multe ori un refugiu pentru ei când se confruntă cu probleme emoționale. Racilor li se potrivesc dietele echilibrate din punct de vedere al grăsimilor, al proteinelor și al zaharurilor naturale. Savurează homarul, roșiile, sfecla roșie, cocosul, orezul și cerealele de ovăz.
Leu
Leii pun pasiune în orice, chiar și în ceea ce privește alegerile culinare. Le plac deserturile bogate în ciocolată și spranghelul, salatele, porumbul, roșiile, pepenele și semințele de dovleac, pentru că sunt o sursa bună de grăsimi naturale.
Fecioară
Fecioarele simt nevoia să dețină controlul în permanență, iar alimentația nu face excepție. Urmează un regim alimentar strict, care implică mese și gustări dese, care să ofere suportul nurtițional necesar pentru o formă buna atât fizică, cât și psihică. O dietă de Fecioară conține produse proaspete – roșii, salată verde și granola fără zahăr. Dacă le e poftă, dau iama in ciocolată și în fructe dulci.
Balanță
Balanțele trăiesc ca să mănânce, nu mănăncă pentru a trăi. Mâncarea e artă pentru ele și nu ratează niciodată ocazia de a gusta ceva nou, așa că dieta lor este una flexibilă. Totuși, ar trebui să fie atenți să-și ia din alimente dozele necesare de carbohidrați, grăsimi sănătoase și proteine. Nu refuză niciodată merele, nucile, feniculul sau scoicile.
Scorpion
Pentru Scorpioni, fiecare masă e un eveniment, și nu unul oricare, ci unul senzual. Această zodie este una care mănâncă pe fond emoțional, ca și Racul. Mănâncă ce vor, când vor. Savurează mâncărurile aromate, condimentate: ciocolata, dovleacul, sfecla roșie, ciupercile, scoicile.
Săgetător
Săgetatorii caută mâncarea organică, proaspătă. Sunt de părere că suntem ceea ce mâncăm, așa că-și selectează cu atenție hrana: curcan, broccoli și alte legume verzi, fructe precum prunele și curmalele.
Capricorn
Capricornii știu ce le place și nu se abat de la rutina lor nici măcar în ceea ce privește mâncarea. Pot mânca același lucru timp de luni și ani de zile, același mic dejun și același prânz. Mănâncă exact ceea ce le place, nu ce trebuie.
Vărsător
Controlează fiecare moluculă de mâncare care le ajunge pe farfurie. Vor să se bucure numai de mâncare proaspată și vor avea în frigider varză de Bruxelles, pătrunjel, tofu. Caută alimentele în culorile curcubeului.
Pești
Peștii nu se dezic și caută să aibă la masă fructe de mare și preparate din… pește. Apreciază o mâncare prezentată frumos și, dacă e și picantă, atunci totul e pe placul lor. Dieta mediteraneană e preferata lor și adoră să facă experimente în bucătărie. Adaugă condimente și ierburi aromatice pentru a da înnobila un preparat banal.