Chef Adi Hădean ne propune astăzi o rețetă de încercat în propria bucătărie, profitând astfel de perioada în care cei mai mulți dintre noi #stamacasa.
Într-un castron frecăm drojdia cu o lingură zahăr până devine lichidă. Separat amestecăm gălbenușurile cu sarea si zahărul rămas apoi adăugăm laptele călduț. Punem făina în vasul robotului, adăugăm amestecul de gălbenușuri, zahăr, sare și lapte și omogenizăm puțin cu o lingură. Adăugăm și drojdia și dăm drumul robotului la frământat pentru 10 minute.
Aluatul de gogoși trebuie sa nu fie prea ferm. Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțin lapte călduț. După cele 10 minute de frământat adăugăm treptat și untul topit și răcorit și mai lăsăm robotul să frământe 5 minute. Lăsăm aluatul la dospit la loc călduț pentru circa o oră/ o oră jumătate, acoperit cu un prosop. După trecerea timpului de dospire aluatul arată așa.