Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean ne spune… Ana are mere. Umplute.

Am avut poftă de un desert ieftin şi sănătos şi curat şi cu vitamine şi fără aluat şi fără făină şi fără zahăr. Şi am făcut. Uite aşa:

Am mers la piaţă şi am ales un kilogram de mere, din acelea neceruite, frumoase, sănătoase, cu câte un punct negru pe ici-pe colo.

Am scobit merele şi le-am scos sâmburii, cu tot cu lăcaşurile lor.

Am umplut merele cu ananas din compot şi miere. Am presărat puţină scorţişoară deasupra mierii. Am aşezat merele într-o tavă în care am pus sucul de ananas şi am dat tava la cuptor pentru un sfert de oră la 200 de grade Celsius.

Am ales să păstrez coaja merelor pentru a le proteja şi pentru a nu pierde prea mult din sucul lor. Şi e şi gustoasă.

Am completat aroma desertului cu smântână dulce, un sos de vanilie experimental (de aici trageţi concluzia că nu voi posta reţeta lui prea curând) şi cu gem din fructe de pădure. Şi cu puţină cacao (asta mai mult pentru imagine).

Frunza de busuioc a fost o alegere inspirată. Puteam să pun mentă dar cred că nu s-ar fi potrivit atât de bine cu smântâna dulce şi cu aroma ananasului.

Hai, încă o privire la aceste mere umplute şi gata. 🙂

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle