Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă salată cu friptură rece

Nu știu cum e la tine, dar la mine sâmbăta e plină casa. În weekend ne place să ne relaxăm cum altfel decât.. mâncând împreună, pardon degustând! Se întâmplă uneori ca musafirii să nu facă față și să-mi rămână câte o bucată de friptură penru a doua zi (sigur, glumesc un pic, nu-i concurs de mâncat și e înțelept să eviți mâncatul peste măsură). Valorific friptura rămasă fie în sandwich-uri fie în salate ori poate o combin cu un sos ușor și se regăsește pe aceeași farfurie cu o mână de paste. De data asta a ieșit o salată.

Partea bună e că într-o salată poți pune aproape orice. Eu am avut în frigider parmezan, mozzarella, busuioc proaspăt.

Și o pungă de salată amestecată pe care am spălat-o și zvântat-o.

Am stors zeamă de lime peste salată, am turnat puțin ulei de măsline extravirgin, am condimentat cu sare și piper și am amestecat.

Am făcut fâșii de parmezan pe care le-am împrăștiat peste salată (trebuie să vă mai spun că am amestecat roșiile și bucățile de mozzarella în salată?).

Friptura poate fi făcută fâșii și amestecată și ea cu salata ori poate fi lăsată alături, după dorință. Ce ziceți?

Să fiți sănătoși.

Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)

Rețeta de duminica trecută ai încercat-o? Citește și:

Ce gust are duminica ta? Încearcă rețeta de brownies cu înghețată de banane recomandată de Chef Hădean

Categorii Lifestyle