Mergeți într-un magazin specializat sau într-un supermarket, la raionul de carne. Orice bucată de carne maturată e bună. Una marmorată (cu firicele albe de grăsime prin ea) e perfectă. O bucată de 300 de grame e pentru doi. Are grosimea de 2,5-3 centimetri, de obicei, dar nu-i o regulă.
Pune o tigaie cu fund gros pe foc mediu, stropește-o cu ulei. Pune bucata de carne în tigaie. Dacă sfârâie e semn bun. Dacă nu, mai așteaptă puțin. Ține carnea în tigaie trei minute pe fiecare parte, apoi pune-o în cuptorul încins la 200 de grade (primul lucru pe care-l faci e să pornești cuptorul) și ține-o acolo alte 5 minute. După ce o scoți din cuptor aștepți 5 minute înainte să tai carnea. Lângă ea poți pune ardei copți, cartofi copți, un pahar de vin roșu. Să mănânci și tu din ea e un plus.
Text și foto: Adrian Hădean