Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă Double Mousse Verona

Lucia Verona e o doamnă care mi-e dragă, o doamnă care a fost și este bună cu mine și, pe lângă toate astea, scrie niște cărți pe care le citesc cu o ușurință care mă face să cred că-s deștept. De fapt ea le scrie pe înțelesul meu. Zilele astea, de exemplu, citesc Labirint obligatoriu. Vă poftesc să căutați cartea și să o citiți. Dar nu despre carte vreau să vă vorbesc, nu-s critic literar și în afară de a vă spune că-mi place nu știu ce să spun fără să pară că mă bag unde nu-mi fierbe oala. Motivul pentru care o pomenesc pe Lucia azi e acela că a participat la jocul meu cu poze cu mâncare și a obținut un premiu, o rețetă care să-i poarte numele, inspirată din plăcerile ei culinare. Ciocolată și căpșune în aceeași poză? Da, se poate. Iată cum a apărut Double mousse Verona:
Nu există întâmplări în Univers. Nu știam ce scrie pe tabletele de ciocolată atunci când le-am luat din magazin, fiind alese după criteriul „asta are cel mai mare procent de cacao”.

O căpșună cu pistrui, și cu fes micuț, verzui… ei bine, eu am folosit cam șase-șapte.

Am simțit că desertul acesta are nevoie de o bază. Am ales una simplă de tot: biscuiți din cei mai simpli, pe care i-am zdrobit bine.

Am amestecat biscuiții cu smântână dulce (două linguri de smântână la patru linguri de biscuiți zdrobiți) și am obținut un soi de aluat consistent dar moale, nu foarte fin (au rămas în el bucățele de biscuite). Am pus baza pe o farfurie, cu ajutorul unei forme pentru patiserie.

Am topit ciocolata la baie de aburi și am amestecat-o cu două linguri de smântână dulce.

Am bătut niște frișcă (cam două căni pline) și am amestecat jumătate din ea cu ciocolata, răcită între timp.

Am mixat căpșunele cu două linguri de zahăr.

Le-am amestecat cu restul de frișcă.

Folosindu-mă de aceeași formă am așezat spuma de ciocolată și spuma de căpșune peste baza din biscuiți. Dacă vreți să vă fie mai ușor, lăsați spumele în frigider o jumătate de oră.

Double mousse Verona, dragii mei. Să fiți sănătoși.

Text & foto: Adrian Hădean