Ieri am experimentat din nou simplitatea, care, între noi fie vorba, m-a uimit de fiecare dată. Nu mi-a părut rău nici de data asta, ba din contră. Să vă arăt ce am făcut:
Am fiert o pungă de paste din orez. Zece minute, în apă cu sare, practic am respectat indicațiile fabricantului. Apoi am opărit trei roșii.
Desigur, pentru a putea scăpa mai ușor de pielea lor.
Am curățat roșiile, inclusiv de semințe apoi le-am tocat pulpa mărunt.
Într-o tigaie am pus la încins câteva picături de ulei în care am pus apoi câteva frunze de salvie. am presărat sare grunjoasă peste ele. Am obținut niște frunze crocante și aromate (un minut durează, nu mai mult).
După ce am scos salvia, am pus în tigaie roșiile și doi căței de usturoi. Am pus tigaia pe foc și am așteptat până a început să bolborosească (încă un minut).
Am pus pastele și am amestecat.
Dacă vreți ca mâncarea asta să rămână de post, lăsați-o așa, dacă nu, adăugați-i niște parmezan ras.
Vă spun, frunzele crocante de salvie sunt grozave. Puteți face același lucru cu pătrunjelul ori coriandrul proaspăt.
Sper că nu vi s-a părut complicat.
Să fiți sănătoși!
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Tagliatelle cu feta și roșii uscate la soare recomandate de chef Hădean