Dacă ești un adevărat iubitor al mâncării italienești, ar trebui să încerci măcar o dată pastele proaspete făcute acasă. Pastele proaspete sunt acelea care nu-s uscate și pe care trebuie să le consumi într-un timp destul de scurt de la producere, altfel nu mai sunt proaspete ci… uscate. Am început cu fraza asta pentru că era nevoie de ea. Credeți-mă. Acum, să mă ocup și de rețeta de azi, care-i doar imaginea cinei de ieri (pe care am luat-o pe la 6 și jumătate).
O mână zdravănă de paste proaspete, destul pentru două persoane (și Tito). Le-am fiert patru minute în apă cu puțină sare.
Patru felii de bacon afumat discret – le-am făcut cubulețe și le-am pus în tigaie, să se rumenească.
Peste bacon am pus 6-7 roșii cherry și o jumătate de roșie bulgărească (Era deja tăiată-n frigider, nu am vrut să o cazez acolo peste noapte) iar pe lângă ele, o jumătate de vânătă, tăiată-n cuburi mici. Am presărat puțină sare și puțin piper.
În cinci minute aveam sosul acesta gros, consistent. De fapt, niște bucăți de legume și bacon legate între ele de un sos subțire, dacă vreți.
Am luat tigaia de pe foc după ce am amestecat pastele-n sos și am ras parmezan pe deasupra. Câteva frunze de mentă și-au găsit și ele loc în poveste.
A fost o cină bună.
Să fiți sănătoși.
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă toast cu pui rece și sos de iaurt