Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă ravioli cu gorgonzola

Dacă până acum nu ai mâncat paste făcute în casă și ți se părea mai simplu să le cumperi, de data asta te provoc să încerci o rețetă absolut savuroasă de ravioli cu gorgonzola.

Iată ce am făcut eu:

Am tăiat câteva felii subțiri din șunca de la tata.

Gorgonzola, ușor picantă (primit de la Emil).

Două ouă, de la găini crescute acasă, libere și hrănite sănătos.

La două ouă pun șase linguri de făină, umplute bine. Apoi frământ bine, adaug puțină sare și o lingură de ulei de măsline și mai frământ un pic.

Aluatul pentru paste nu are apă, nu are drojdie, nu se frământă mult. Trei minute ajung, altfel devine prea elastic și nu se mai întinde bine, se comportă ca un soi de cauciuc.

Pun sucitorul la treabă și întind o foaie subțire-subțire.

Tai pătrățele cu pintenul.

Pe fiecare pătrățel pun o bucată de gorgonzola.

Îndoi aluatul peste brânză și sigilez cu o furculiță. Dacă aveam chef să întind două foi, puneam brânza din loc în loc pe foaia de jos, așezam peste ea o altă foaie și tăiam cu pintenul triunghiuri ori pătrățele, zimții pintenului ar fi sigilat „pliculețele”.

Am lăsat pastele să se zvânte zece minute apoi le-am pus la fiert în apă cu sare. Au fiert 12 minute.

Pentru sos am pus șunca, puțin ulei și o rămurică de rozmarin într-o tigaie.

Puteam să fac un sos simplu din smâtnână dulce dar mi-am amintit că aveam în frigider un borcănel cu sos din mistreț și cerb, tot din Italia, ca uleiul și brânza.

Am pus pastele fierte peste sos și am pus tigaia pe foc pentru două minute.

O mână de parmezan a completat povestea.

Sper că mușteriul e mulțumit.

Poftă mare!

Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)

Citește și:

Ce gust are duminica ta? Încearca rețeta de ciuperci umplute cu legume și frunze recomandată de chef Hădean

Categorii Lifestyle