În cazul în care ți-era dor de o supă-cremă la felul întâi în loc de clasica ciorbiță, îți recomand să o încerci pe cea de broccoli și tulpină de țelină, cunoscută sub numele de apio. Pentru un plus de savoare și dacă nu poți rezista fără carne la o masă, îți recomand de ingredient-cheie: kaiserul. Ca să te apuci de treabă este important să ai prin casă un blender foarte bun. Apoi, adună toate ingredientele de care ai nevoie și dă-i bătaie.
Dacă găsiți fire tinere de apio, puteți să le mâncați crude, în salate, sunt foarte parfumate. Cele mai puțin tinere sunt perfecte pentru supe-ciorbe-creme.
Broccoli, preferatul multora. Nu-s un mare fan dar merge..
Nu aș fi putut să fac o supă-cremă pe gustul meu dacă nu aveam ulei de măsline extravirgin și smântână dulce.
Pentru ca mâncătorul de carne din mine să aibă parte de satisfacție, am alăturat supei niște kaiser.
Usturoiul e pentru aromă, firește.
Am pus legumele într-o oală cu apă clocotită și le-am fiert zece minute. Am luat oala de pe foc și am turnat în ea două lingurițe de ulei de măsline.
Am pus blenderul la treabă.
Am adăugat smântâna.
Am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat.
Am tăiat kaiserul cubulețe și l-am rumenit într-o tigaie antiaderentă, fără ulei sau alte grăsimi.
Am prăjit o felie de pâine și gata!
A fost super gustoasă! Poftă mare!
Text și foto: Adi Hăden (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Chef Hădean ne spune cum să faci o pizza bună acasă…