Porumbul copt: este aproape final de sezon pentru porumbul copt, dar încă mai puteți găsi în piețe știuleți cu boabele alb-gălbui, încă crude, pline de „lapte”. O să spuneți că nu-i mare scofală să coci porumbul, și pe bună dreptate. Totuși, făcându-l așa cum vă recomand aici, veți ajunge într-o zonă din care n-o să mai vreți să reveniți. Și pentru că nu toată lumea are un grătar, vă anunț că o tigaie din fontă, o tigaie grill sau un cuptor încins la 250 de grade rezolvă problema. Important nu-i cum coaceți/frigeți porumbul, ci ce faceți imediat după. Când e porumbul colorat frumos și aproape de luat de pe foc, puneți într-o cratiță trei-patru linguri de unt, trei căței de usturoi cu tot cu teci, zdrobiți de masă, puțină sare grunjoasă și trei rămurele de cimbru. Încingeți untul până începe să se rumenească și turnați-l peste porumb, apoi amestecați bine. Gata, sunteți un geniu!
Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)