Ce gust are duminica ta? Încearcă rețeta lui chef Hădean de mere coapte în vin spumant

Cu siguranță ai mai mâncat mere coapte până acum. Este o rețetă clasică a desertului pe care-l faci atunci când ți-e poftă de ceva și ai la îndemână în casă doar mere. Nu e nimic sofisticat sau fancy în acest desert, dar știi și tu că are un gust nemaipomenit de bun. Și totuși dacă nu ți-ai aprovizionat coșul de fructe cu mere, îți zic că merită să tragi o fugă până la piață.. Ahh, și nu uita să cumperi un vin spumant pentru că este elementul cheie în această rețetă.

Iată ce trebuie să faci:

Mai întâi am spălat merele și le-am pus în tigaia mea de fontă.

Am turnat peste ele cam trei gâturi zdravene de vin spumant și rose peste ele.

Le-am pus în cuptorul încălzit. Le-am ținut la aproximativ 180 de grade Celsius cam 25 de minute.

Le-am scos, am presărat peste ele zahăr brun (vedeți acolo o păstaie de vanilie, o țin închisă cu zahărul ca să-l aromeze). Două-trei lingurițe.

Le-am mai pus în cuptor pentru un sfert de oră.

Reci au fost mai bune decât calde. Siropul lăsat de ele, combinat cu vinul și cu zahărul brun vanilat a fost un pic cam bun. Recomand. Și da, puteți să le dați copiilor, alcoolul din vin se evaporă, rămân doar aromele. Sigur, pentru că vorbim despre un desert, nu exagerați.

Poftă bună!

Text și foto: Adi Hăden (hadean.live) 

Citește și:

Ce gust are duminica ta? Chef Adrian Hădean propune… o delicioasă friptură de vită

Categorii Lifestyle