Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă ciorba de legume

Am avut trei zile consecutive în care am mâncat destul de puțin și destul de uscat. Organismul meu s-a burzuluit la mine și mi-a cerut o ciorbă. N-am putut să-l refuz. Nu-mi doream carne, nu doream nimic gras (nu-s eu chiar Axion, inamicul grăsimii dar de data asta nu mergea) așa că am ales o ciorbă de legume. Iat-o:
Ceapă, morcovi, usturoi, pătrunjel verde, rădăcină de pătrunjel…

Broccoli…

Ciuperci. Pleurotus. Nu-s favoritele mele dar mimează carnea destul de bine.

O mână de orez.

Apio (țelină, partea aeriană) și bulion adevărat, din roșii. Pe lângă ele, o căpățână de varză chinezească.

Două lingurițe de concentrat de legume făcut de mama (toate rădăcinoasele din lume, date prin mașina de tocat și combinate cu ceva sare).

Pentru ca varza, broccoli și pătrunjelul verde să fie bune de ceva, trebuie să le pun în ciorbă chiar la final. Toate trei au proprietăți extraordinare legate de prevenirea unor boli dar proprietățile eacestea dispar dacă fierbem legumele/frunzele.

Am tăiat țelina.

Am făcut la fel cu toate celelalte legume.

Le-am pus la fiert (mai puțin broccoli, varza și frunzele de pătrunjel) împreună cu concentratul de legume.

După ce au fiert legumele am pus un sfert de litru de bulion. Am mai pus sare și piper.

Am mai lăsat să clocotească trei minute și am adăugat varza, broccoli și pătrunjelul. Am stins focul și am pus capacul.

Cunosc persoane care n-ar pune niciodată roșiile și smântâna în aceeași mâncare. Eu n-am această problemă. Dacă gustul care rezultă din cobinație îmi place, nu mă feresc.

Să fiți sănătoși!

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle