Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă hot buttered rum

Odată cu venirea timpului rece, am decis să mă dezic de clasicele băuturi vin fiert sau ţuică fiartă şi să mă îndrept către alte băuturi mai interesante, menite să capteze atenţia fiecărui sceptic.

Următoarea reţetă este o reinterpretare după o băutură clasică din America, ce se preparară mai peste tot pe toată durata sezonului rece.

Deşi la prima vedere, reţeta poate părea complicată, de fapt ea este compusă doar din 3 ingrediente: rom, apă fierbinte şi un mix ce trebuie pregătit cu câteva ore înainte.

Pahar: goblet, preîncălzit

Decor: nucşoară proaspătă & bezea

Metodă: build

Ingrediente:

60 ml rom maturat condimentat

2 bucăţi “batter”*

top apă fierbinte

* Batter = pentru a prepara acest mix, aveţi nevoie de:

50 gr. unt (cât mai puţin gras posibil)

Scorţişoară măcinată proaspăt

Nucşoară măcinată proaspăt

3-4 cuişoare

1 steluţă de anason

Piper negru proaspăt râşnit

* opțional lavandă uscată 4 fire

Îngheţată de vanilie 100 gr

Într-un mojar, puneţi anasonul şi cuişoarele şi zdrobiţi-le bine până ce ajung la o consistenţă fină.

După aceea, puneţi untul într-o tigaie şi turnaţi peste el toate condimentele, exceptând lavanda şi îngheţata de vanilie.

Încălziţi uşor tigaia până se topeşte untul după care adăugaţi îngheţata de vanilie, lavanda şi amestecaţi până ce tot mixul devine omogen.

Turnaţi tot conţinutul într-un vas şi puneţi-l la congelator pentru minim 4 ore. [eu l-am pus într-o formă pentru cuburile de gheaţă, pentru a fi mai uşor cu porţionarea lui.

Mod de preparare:

Într-un pahar preîncălzit, se adaugă două bucăţi/cuburi de batter, romul, apa fierbinte şi se amestecă bine până ce tot amestecul devine omogen.

Se rade puţină nucşoară proaspătă deasupra şi se serveşte.

Hint: Pentru a beneficia din plin de experienţa completă a băuturii, recomand să amestecaţi mereu băutura înainte de a degusta.

An nou fericit!

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle