Rețeta de tagliatele cu smon și mazăre se prepară ușor, fiind perfectă pentru o duminică în familie. Am prezentat-o și altor prieteni, m-am gandit că o să vă placă și vouă, iat-o:
Pentru 1 porție de tagliatelle cu somon și mazăre aveți nevoie de 180 g tagliatelle proaspete, 80 g somon proaspăt, 50 g broccoli proaspăt, 30 ml ulei de măsline, 20 g mazăre congelată, 120 ml smântână dulce, sare,piper, 5-6 frunze mici de busuioc.
Fierbeți pastele 2-3 minute în apă cu sare. Opăriți mazărea un minut.
Tăiați broccoli în lamele și peștele în cuburi cu latura de 2 cm. Frigeți peștele cu puțin ulei de măsline câte un minut pe fiecare latură (4 minute în total) la foc mediu, presărați-l cu sare și piper și puneți-l pe o farfurie.
Frigeți broccoli în aceeași tigaie (mai adăugați puțin ulei dacă e necesar) două minute, adăugați mazărea, smântâna dulce și puțină apă de la paste. Lăsați să dea în clocot ușor și puneți pastele în tigaie. Amestecați bine și punți pastele pe o farfurie. Puneți somonul și frunzele de busuioc la final.
Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)