Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean recomandă tarta cu ciocolată

Aluatul începe amestecând bine două gălbenușuri, trei linguri de zahăr și două treimi dintr-un pachet de unt.

Obțineți un fel de cremă care se frământă apoi cu o cană și jumătate de făină albă.

Trebuie să obțineți un aluat moale, pe care să-l puteți întinde cu degetele (dacă îl lăsați la rece o jumătate de oră va trebui să-l întindeți cu un sucitor). Dacă vă descurcați la modelat, întindeți aluatul în tavă (tava din metal/ceramică trebuie unsă cu unt, cea din silicon nu are nevoie) și apoi puneți tava o jumătate de oră-n frigider, dacă nu, răciți aluatul și-l întindeți cu sucitorul, să vă iasă grosimea uniform. Înainte de a pune aluatul în cuptor, înțepați-l cu o furculiță, să nu se umfle. Cuptorul trebuie să fie deja fierbinte (180-190 grade Celsius).

Pentru cremă e nevoie de gălbenușuri (două).

E nevoie de ciocolată neagră cu conținut mare de cacao (180 grame) și mai e nevoie de smântână dulce (400 ml)

Ciocolata și smântâna ajung într-o oală cu fund gros și apoi pe foc mic. Amestecați constant până se topește ciocolata. După ce-i topită, luați oala de pe foc, lăsați să se răcească puțin apoi adăugați gălbenușurile și amestecați bine

Eu am mai pus în crema asta și o gură de rom. Puteți pune cognac sau puțin sherry. Dacă vi se pare că-i prea amară pentru gustul vostru, adăugați zahăr (se poate întâmpla, ciocolata neagră e amară). Turnați crema în aluat și coaceți la 174-180 de grade (un sfert de oră) până se întărește umplutura.

După ce am scos tarta din cuptor, am presărat peste ea nuci braziliene mărunțite cu cuțitul.

Se taie destul de ușor dar e bine să udați înainte lama cuțitului.

Text & foto: Adrian Hădean

Categorii Lifestyle