
Ți se întâmplă să te gândești timp îndelungat atunci când vine vorba de întrebarea ” ce mânânc la prânz?” Nu știu ție, dar mie mi se mai întâmplă să rămân în pană de idei. Deobicei mă duc și mă uit prin frigider să văd ce mi-a mai rămas și inventez pe loc meniul pentru ziua respectivă. Un prânz pentru trei persoane (în cazul meu, pentru două, plus resturi pentru a doua zi) poate fi obținut repede și foarte simplu dacă ai ingredientele potrivite și puțină fantezie. De fapt, dac-ar fi să fiu absolut sincer, fantezia poate înlocui unele dintre ingrediente, așa că nu vă faceți griji prea mari pentru ce puteți găsi (sau nu) prin frigider. Eu o să vă dau și azi o idee pe care o puteți aplica și la cinp, nu-i musai să fie prânz. Iată:
Pentru rețeta de azi am nevoie de un mușchiuleț de porc.

Am nevoie și de ciuperci.

Ardeii, usturoiul și pătrunjelul ajută destul de mult. Dacă nu vă plac ardeii iuți, folosiți doar din cei grași.

Smântâna dulce e foarte bună dacă vreau să am sos în jurul celorlalte ingrediente. Eu am amestecat-o cu piper proaspăt măcinat.

Am tăiat mușchiulețul în rondele.

L-am rumenit ușor pe o parte și pe cealaltă, în așa fel încât să sigilez fibrele și să păstrez toate sucurile în el (știm că porcul se poate usca foarte repede).

Am stropit mușchiulețul cu brandy. Nu-i obligatoriu să faceți asta dar mie îmi place aroma.

Am șters ciupercile cu un prosop de bucătărie uscat și le-am pus în tigaie, lângă mușchiuleț, odată cu o cană de apă caldă.

Am tocat legumele…