Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă toast cu pui rece și sos de iaurt

Deobicei sandwich-urile sunt cele mai potrivite dacă ești pe fugă, vrei să iei ceva la pachet sau pur și simplu nu ai chef să stai să gătești ore întregi în bucătărie. De multe ori cred că preferi să îți faci ceva rapid cu ce ți-a mai rămas prin frigider și gata, ai scăpat! Îți propun ca data viitoare când pățești asta să încerci un sandwich ceva mai sofisticat. Asta dacă ai tot ce îți trebuie prin frigider..

Iată care sunt ingredientele și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un sandwich mega-delicios:

Partea cea mai bună a unui sandwich e că poți pune-n el ce vrei, ce ai la îndemână. Eu am folosit puiul rece, niște cașcaval, puțin kaiser și ciuperci proaspete.

Pentru că toasturile nu-s extrem de suculente (unele nu-s deloc suculente) și pentru că puiul e destul de sec, mai ales dacă-i rece, le-am însoțit cu un sos din iaurt.

Pâinea mea preferată-țărănească, densă, cu coajă groasă și bine coaptă.

Sarea și piperul sunt pentru sos.

Înainte de orice, am rumenit kaiserul și ciupercile în toaster.

Am tăiat puiul.

Am așezat între feliile de pâine tot ce pregătisem…

…și am pus sandwich-ul în toaster.

Am amestecat iaurtul cu pătrunjel tocat, ardei iute tocat foarte mărunt, sare și piper.

În două minute am avut primul toast.

Până să-l termin de mâncat pe primul, l-am avut pe al doilea.

Un mic dejun târziu, bun și pe post de prânz rapid.

Cât despre sosul de iaurt, e magic, se potrivește perfect cu toastul. Să fiți sănătoși.

Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)

Citește și:

Ce gust are duminica ta? Chef Hădean ne propune… tort cu mere, caramel și nuci

Categorii Lifestyle