Mă tot gândesc care e prăjitura mea preferată.. Nu mă așteptam să îmi fie așa de greu să mă decid. Viața nu încetează a-mi da lecții despre chocolate lava, așa că mă simt cumva dator să le împart cu voi. Am făcut deja desertul ăsta de nenumărate ori, dar ieri am întâlnit o situație nouă pe care am încercat să o folosesc în favoarea mea. Nu mi-a ieșit așa că am aterizat de urgență într-o tavă de brownies foarte gustoase pe care le-am lipit de câteva linguri de înghețată de banane făcută în casă.
Am topit două tablete de ciocolată neagră cu două treimi dintr-un pachet de unt. Dacă aveți o oală cu fund gros puteți să faceți operațiunea asta direct pe foc, dacă nu, în baie de aburi.
Am amestecat bine trei ouă cu trei linguri de zahăr și trei linguri de făină.
Am încorporat ciocolata topită.
Aici vine partea interesantă: nu aveam la îndemână decât o tavă pentru brioșe. Nu cupe, nu forme, nu cești rezistente la căldură mare (200 de grade Celsius, 12 minute). Și mai aveam niște hârtii de copt, însă s-au dovedit a fi prea mici. Mi-am zis că or fi bune și așa, lipsite de înălțime. M-am înșelat. Dacă prăjitura nu are corp, se coace dintr-o dată și nu rămâne moale în mijloc. Asta-i lecția de săptămâna asta. 🙂
Am mers până la capăt, oricum, trebuia să mă conving (de fapt, speram că o să iasă și așa).
Miezul prăjiturilor s-a întărit înainte ca acestea să crape la suprafață (am verificat). De aici trag concluzia că dacă o vrei moale, trebuie să fie groasă.
Acum, să nu vă închipuiți că m-am lăsat atins de tristețe sau ceva. Am făcut o înghețată de banane (banane tăiate rondele, congelate bocnă apoi pasate cu blenderul la viteză mare) pe care am pus-o lângă minunatele brownies.
Până la urmă, n-a fost rău. Să fiți sănătoși.
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Adi Hădean ne arată cum să preparăm brioșe delicioase cu dulce de leche