Am zdrobit 300 de grame de căpșune din grădină-mi cu 100 de grame de cireșe negre, zemoase și dulci (din aceeași grădină). Am folosit un blender vertical pentru asta. Am amestecat 300 de grame de smântână cu două linguri de miere și cu fructele pasate. Tot cu blenderul. Am obținut un soi de shake de fructe destul de subțire.
L-am turnat într-un vas pe care l-am pus în congelator. Cam la două ore a început să înghețe. Am amestecat în vas cu o furculiță, să zdrobesc cristalele de gheață. Am repetat operațiunea după alte două ore.
Apoi s-a făcut seară și deși aș fi putut mânca deja înghețata, am lăsat-o în congelator până dimineață când am amestecat din nou cu furculița în vas.
Înghețata, delicioasă, intensă și frumos colorată, destul de fină, s-a potrivit bine cu ziua de ieri. Și cred că i s-ar asorta și ziua de azi.
Să fiți sănătoși.
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Citește și: