Ce gust are duminica ta? Încearcă înghețata de căpșune și cireșe recomandată de Chef Hădean

Despre înghețată am o amintire de la 3 ani și un pic. Eram în Firiza, la casa bunicilor mei. Era iarnă. Una dintre mătușile mele făcea înghețată după o metodă care s-a cam pierdut de când cu electricitatea: amestecul de lapte, ou, cacao, zahăr și mai știu eu ce se afla într-o oală cufundată într-un lighean cu sare cufundat în zăpadă. Heston Blumenthal are precis o explicație științifică a fenomenului și a reacției pe care o produce sarea în combinație cu frecarea oalei cu amestec pentru înghețată pe de o parte și cu temperatura scăzută a zăpezii pe de cealaltă parte. Știu că pare complicat dar de fapt e foarte simplu. Oricum, până vă gândiți la asta, vă arăt înghețata pe care am făcut-o acum două zile după metoda de preparare a sorbetului.

Categorii Lifestyle