Pentru vegetarieni sau pentru cei care pur și simplu își doresc să varieze meniul cu o rețetă mai light, potrivită pentru masa de seară, ciupercile umplute cu legume și frunze sunt ideale. Primăvara bate la ușă, deci e momentul perfect să adăugăm cât mai multe legume în meniul nostru zilnic. Așa că îți propun să începi o mică schimbare chiar de duminica aceasta.
Așadar, hai să vedem de ce avem nevoie și să ne apucăm de gătit!
Se pare că în sere s-a făcut spanacul de primăvară. Nu-i bai, îl mâncăm. L-am spălat cu grijă, în multă apă (e important, poate fi populat cu insecte și cu siguranță e murdar).
Am ales câteva ciuperci mai mari.
Le-am scos codițele.
Le-am tocat. E păcat să arunci ce poți folosi.
Cu ardeiul gras am avut o surpriză: 2 în 1.
Cu usturoiul, nicio surpriză.
Am tocat ardeiul, usturoiul și o legătură de ceapă verde și tânără, le-am amestecat cu codițele ciupercilor și le-am sotat cu puțin ulei de măsline și cu un strop de apă.
După ce s-au înmuiat, am adăugat frunzele de spanac.
Le-am ținut pe foc cel mult trei minute, cât să se înmoaie.
Am umplut ciupercile cu amestecul acesta pe care l-am condimentat cu sare și cu piper proaspăt măcinat.
Peste unele dintre ciuperci am pus caș de vacă și pătrunjel. Am pus apoi toate ciupercile înt-o tavă, pe o foaie de copt și le-am dat la cuptor pentru un sfert de oră la 200 de grade Celsius (la cuptorele cu gaz, pe foc mare).
Ciupercile pregătite în felul ăsta pot fi o cină delicioasă, ușoară și gustoasă.
Pentru că legumele și spanacul au fost tratate cu blândețe, și-au păstrat o parte din vitamine.
Ciupercile au rămas zemoase și aromate.
Să fiți sănătoși!
Text și foto: Adi Hădean (hadean.live)
Ce gust are duminica ta? Chef Hădean recomandă crema de linte