Ce gust are duminica ta? Încearcă rețeta de spaghetti cu sos de roșii, recomandată de Adi Hădean

Cu toții am încercat măcar o dată să improvizăm o rețetă simplă de spaghetti cu sos de roșii. Când mi-e poftă de paste, prima rețetă rapidă și super ușor de pregătit care îmi trece prin minte este cea cu sos de roșii. Nu știu voi, însă eu iubesc mâncarea italienească! Problema e că fiecare rețetă are taina ei, iar mie nu-mi iese de fiecare dată așa cum mi-aș dori. Dacă astăzi vi se face poftă de spaghetti și pe deasupra mai aveți și chef de gătit, uitați aici niște sfaturi utile ca să vă iasă perfect. Puteți să vă chemați și câțiva prieteni la masă pentru o duminică savuroasăăăăăă!

Așadar, cam asta avem de făcut:

Pentru patru porții generoase trebuie să puneți la foc mic două cepe mari, tocate mărunt. Le puneți într-o cratiță cu fund gros, cu două linguri de ulei de măsline și o lingură de unt. Lăsați ceapa pe foc mic, cu puțină sare, până se înmoaie de tot. După ce începe să se caramelizeze ușor, turnați peste ea 800 de grame de roșii pasate. Puneți în cratiță doi căței de  usturoi, câteva boabe de piper negru abia zdrobite, o linguriță de zahăr, câteva rondele subțiri de ardei iute (dacă vă place iute, desigur) și o lingură de brânză cremoasă de capră. Lăsați să fiarbă încet. Puteți să puneți pastele la fiert.

După ce au fiert pastele, aruncați-le în cratiță peste sos. Adăugați o mână de busuioc proaspăt și amestecați. După ce puneți pastele în farfurie puteți să adăugați parmezan dat prin răzătoare, cozi de arpagic, poate încă puțin busuioc mărunțit, poate niște ulei de măsline de bună calitate. Să fiți sănătoși.

Super simplu, nu-i așa? Poftă mare!

Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)

Categorii Lifestyle