Ce gust are duminica ta? Rețeta lui chef Hădean: paste cu creveți

pastecreveti4
Dacă te duci destul de devreme în hala de pește din Obor, poți cumpăra creveți frumoși, mari, fermi și lucioși, la un preț rezonabil. Întrebarea este: ce faci cu ei după?
Nimic, pentru moment. Mai întâi pui o oală de 4 litri cu apă la fiert. Când clocotește apa, pui în ea o lingură de sare și jumătate de pachet de spaghetti din grâu dur (250g). Ar trebui să fiarbă cât scrie pe pachet. Între timp, cureți creveții de carapace (3-5/porție, iar pastele sunt pentru 4 porții) și-i despici de-a lungul spatelui cu un cuțit mic. Îndepărtezi intestinul negru și procedezi la fel cu cel de pe burtă. Dacă ai dexteritate și vrei creveți cât mai întregi, faci incizii din loc în loc și extragi intestinul cu o scobitoare. E alegerea ta.
pastecreveti2
Buuun. Mai departe:
– toacă doi căței de usturoi, o hașmă (ceapă echalote), un ardei iute;
– încinge două linguri de ulei și una de unt într-o tigaie împreună cu cele de mai sus;
– pune creveții și așteaptă până se colorează;
– adaugă 50 ml vin alb și pune un capac peste tigaie pentru 30 de secunde;
– adaugă 300 de grame de pulpă de roșii din conservă, sare și piper după gust;
– pune pastele direct din apă fără să le scurgi;
– amestecă bine cu o mână de pătrunjel tocat;
– stropește cu ulei de măsline;
– ia de pe foc;
– fă toate astea în 3 minute jumătate;
– distrează-te!
pastecreveti3
pastecreveti5
Text și foto: Adrian Hădean (hadean.live)

Categorii Lifestyle