Ce înseamnă microblading – Tot ce trebuie să știi despre metoda japoneză de tatuare a sprâncenelor

Într-o perioadă în care toată lumea își dorește sprâncene mai bogate, sunt sigură că multe dintre voi ați auzit deja despre microblading, însă nu vă este foarte clar ce este. Va propun să aflăm împreună astăzi ce presupune această tehnică și cum o putem folosi în avantajul nostru.

Microbladingul este o metodă de reconstrucție a sprâncenelor prin machiaj semipermanent. Aceasta presupune micropigmentarea manuală a sprâncenelor, fir cu fir, pentru a le oferi forma și culoarea dorită. Firele de păr sunt desenate mai subțiri decât cele naturale, pentru a crea o copie cât mai fidelă sprâncenei naturale.

Tehnica nu este nouă. Se pare că aceasta a fost descoperită de către japonezi cu sute de ani în urmă și practicată de noi acum. Așadar, cum se procedează?

Un pigment natural, non-toxic și hipoarlergenic este introdus manual în stratul superior al dermului (0,3 mm – 0,1 mm în epidermă), pentru a nu leza pielea în adâncime, cu ajutorul unui „creion”care are în vârf o lamă mică cu multe ace de unică folosință. Față de alte metode, acest instrument reușește să traseze niște linii foarte fine, oferind un aspect natural, fiind greu de deosebit firele naturale de cele desenate.

Procedura nu este dureroasă. Aceasta durează aproximativ două ore și rezistă în timp aproximativ un an – doi, în funcție de tenul fiecărei persoane.

Se realizează și o ședință de retuș la o lună, când sunt corectate eventualele diferențe și sprânceana este adusă la forma finală. Pigmenții folosiți fiind naturali, o parte a culorii este absorbită de piele, alta nu, de aceea este nevoie de o sedință de retuș, pentru repigmentarea anumitor fire și definitivarea formei. Efectul final se poate vedea însă la trei săptămâni după efecturarea ultimei ședințe, după ce culoarea se stabilizează și pielea se vindecă.

Odată finalizată procedura, trebuie avute în vedere și anumite indicații de îngrijire: nu se aplică machiaj în zona sprâncenelor în următoarele 24 de ore, se evită expunerea la soare pentru 2-3 săptămâni, sauna, piscina și tratamentele cosmetice sunt interzise și se evită contactul cu apa până la căderea cojițelor formate pe sprânceană.

Pentru cele cu sprâncene subțiri care nu mai cresc sau care au diverse goluri, această tehnică este foarte potrivită, deoarece oferă un aspect mult mai natural decât tatuarea clasică a sprâncenelor. Dacă însă nu aveți probleme foarte mari, vă sfătuiesc să apelați întâi la procedee naturale, care vă pot aduce forma dorită mai repede decât credeți.

Text de Georgiana Lupică, foto: hepta.ro