Șatenul este considerat ca fiind cea mai generoasă culoare pentru păr, tocmai pentru că se comportă ca o bază excelentă pentru orice altă culoare, dar și pentru orice joc de nuanțe sau de culori pe care ai vrea să le adaugi lângă el.
Cu toate astea, unul dintre look-urile cel mai des văzute pe catwalk în acest sezon, care s-a remarcat prin simplitate și vine ca o revelație a specialiștilor, este tocmai șatenul au naturel. (Foto sus: Chloé SS2016)
Desigur că ingeniozitatea tehnicilor de colorimetrie face ca “șatenul natural” să devină posibil, chiar și după aplicarea vopselei de păr. Și cum întotdeauna se ține cont de tonul de culoare al pielii pentru a determina cea mai potrivita nuanță a părului, nici in cazul șatenului nu se face excepție.
Există nuanțe de șaten cald, care au reflexe aurii sau bronz, potrivit celor care au tenul într-o nuanță caldă, sau șaten rece, cu reflexe de gri, potrivit celor cu nuanța tenului rece. Părul lung, cu aspect ușor sauvage, este ceea ce tendințele ne propun pentru acest tip de culoare. Intensitatea ei este aceeași de la rădăcină până la vârfuri și părul are o strălucire timidă, care evidențiază cel mai bine un ten de porțelan, cu ochii mari, căprui, căprui-verzui, albastru închis sau căprui închis, spre negru (Dries Van Noten, Marc Jacobs, Miu Miu, Christopher Kane, Oscar de la Renta, Chanel).
În continuarea tendinței balayage care a făcut furori în 2015, specialiștii propun un upgrade: hair contouring. Este vorba despre o tehnică prin care se sculptează forma feței cu ajutorul culorii părului, tehnica potrivită în special pentru șatene. Desigur, va fi nevoie de nuanțe mai închise decât culoarea de bază, pentru a crea adâncime – adică pentru a subția, cât și de nuanțe mai deschise, pentru a evidenția trăsăturile – sau pentru a lumina. Partea minunată este că această tehnică se poate aplica indiferent dacă ai o nuanță caldă sau rece a tenului, atâta timp cât menții și culorile pentru păr în același registru (Tommy Hilfinger, Chloe, Mugler, John Galliano).
Foto: hepta.ro