Tehnica contouringului îți permite să corectezi imperfecțiunile, să pui accentul sau dimpotrivă, să ascunzi anumite dimensiuni ale feței, totul datorită unui joc de lumini și umbre. Aceasta înseamnă, de fapt, o redesenare a conturului feței ținând cont de două reguli: nuanța închisă sculptează, cea deschisă oferă volum. Dacă produsele și modul de aplicare sunt cele potrivite, look-ul rămâne unul natural – lucru care este ideal.
Despre aceste produse dar și câteva recomandări despre modul lor de folosire poți citi mai jos:
Înainte de a realiza propriu-zis contouringul este nevoie să hidratezi tenul, apoi să bifezi pașii obișnuiți: primer, fond de ten, concealer. În timp ce primerul asigură baza machiajului (în cazul contouringului se recomandă o formulă matifiantă), o mai bună rezistență a acestuia, fondul de ten uniformizează, acoperă imperfecțiunile. După aplicarea lor dar și a concealerului, poți trece la conturare feței.
Bază de machiaj matifiantă, disponibilă în magazinele Melkior.
Estee Lauder Fond de ten Double Wear Nude Water Fresh Makeup, disponibil la Douglas.
Clarins Instant Concelear, disponibil la Douglas.
Pentru realizarea contouringului ai două variante: texturile pudrate sau cele cremoase. Produsele cremoase se adresează tenurilor uscate, în timp ce, pentru tenul gras se recomandă pudra. Asigurând o acoperire ridicată și un contur mai puternic, produsele cremoase pot fi folosite și pentru tenul gras dacă aplici peste ele o pudră translucidă – aceasta va fixa.
Importantă pentru realizarea contouringului este alegerea unei nuanțe reci (imită mai bine umbra, pare mai naturală), ceva mai închisă decât tenul. La fel de important este și faptul că, pe lângă deja cunoscutele puncte în care se aplică pudra sau crema pentru contur (sub pomeți, zona de inserție a părului, linia maxilarului, părțile laterale ale frunții și ale nasului), există particularități impuse de fiecare tip de față de care se va ține cont în special la realizarea machiajelor profesioniste.
De data asta ai nevoie de o nuanță cu unul sau două tonuri mai deschisă decât tenul pe care le aplici pe: bărbie, sub buza inferioară, deasupra buza superioare, pe nas, arcadă, sub ochi – în partea de sus a pomeților. Nu uita ca la final să amesteci ușor astfel încât trecerile dintre nuanțe să fie mai fine.
Cel mai practic este să optezi pentru un kit special de contouring. Îți propun:
Anastasia Beverly Hills Contour Kit, disponibil în saloanele Anastasia Beverly Hills.
Smashbox Step-by-step Contour Kit, disponibil la Douglas.
Este stropul de culoare de care are nevoie chipul tău. Evidențiază în mod fericit conturul dând naturalețe. Un astfel de produs găsești aici:
Charlotte Tilbury Cheek to Chic Swish & Pop Blush, disponibil aici.
Există suficient de multe pensule încât să te întrebi de care ai nevoie pentru a realiza contouringul. Alegerea lor este importantă, de ea depinzând în mare măsură și reușita machiajului. Specialiștii beauty spun că pentru texturile pudrate se folosesc periile cu păr natural, în timp ce periile din păr sintetic sunt bune pentru cele cremoase. În afară de asta ar mai trebui să știi:
Peria unghiulară permite să iei doar cantitatea de pudră necesară și să o distribui ușor pe obraji până spre tâmple, de-a lungul liniei părului și pe linia maxilarului.
Pensula evantai te ajută să aplici iluminatorul pudră într-un mod precis dar fin în același timp. Nefiind groasă poate fi folosită și pentru contur, sub osul pomeților.
Pensula rotundă, densă estompează liniile de contur de pe obraji.
Beauty blenderul este indicat în mod special dacă realizezi conturul cu ajutorul unui produs cremos. Cu un astfel de burețel umed, linia conturului nu va fi evidentă, reușindu-se estomparea ei.
Make-up Studio Burete blending, disponibil la Marionnaud.
Foto sus: hepta.ro