Ce să nu porți când e prea cald afară (și piesele pentru care să optezi în schimb)

hepta_2489414

Când temperaturile de afară sunt atât de ridicate încât ştii, cu siguranţă, că vei simţi că te topeşti atunci când ai să ieşi din casă, indiferent ce urmează să porţi, este de înţeles că nici măcar nu mai ai chef să stai să selectezi cu atenţie o ţinută. Există însă câteva piese pe care ar fi bine să le eviţi, şi altele care sunt mai potrivite pentru o zi petrecută în căldură, astfel încât să te simţi, pe cât posibil, confortabil, chiar şi când temometrul arată peste 30 de grade.

EVITĂ

–> Gri deschis şi culorile în nuanţe închise

Mai mult ca sigur ştii deja că tonurile închise atrag şi menţin senzaţia de căldură, şi, de asemenea, dacă s-a întâmplat să porţi vreodată un tricou gri deschis la temperaturi ridicate, cel mai probabil ai remarcat dezastrul pe care îl provoacă chiar şi un strop de transpiraţie intrat în contact cu materialul, devenind instant extrem de vizibil.

POARTĂ ÎN SCHIMB

–> Alb sau imprimeuri în nuanţe deschise

Nu numai că este răcoros, ci evită şi problema descrisă mai sus. La fel este şi cazul imprimeurilor, care maschează eventuale pete de transpiraţie, reprezentând,  în acelaşi timp o opţiune veselă şi perfectă pentru vară.

1

Fă-le ale tale: Top Mango — aici; Rochie Paper London — aici; Top Elizabeth and James — aici

EVITĂ

–> Inelele

Din cauza căldurii, degetele se dilată, iar inele ajung să strângă, devenind atât inconfortabile, cât şi inestetice. În cazul în care ai inele un pic largi, este de asemenea un inconvenient, pentru că mai mult ca sigur vor juca pe degete în cazul în care îţi vor transpira puţin mâinile de la căldură.

POARTĂ ÎN SCHIMB

–> Cercei

Spre deosebire de inele şi, de asemenea, de coliere (care, în funcţie de materialul din care sunt realizate, pot fi afectate de mixul căldură + transpiraţie + parfum), cerceii nu te încurcă cu nimic şi sunt mereu chic.

cercei

Fă-le ale tale: Cercei Dannijo — aici; Cercei Gucci — aici; Cercei Mango — aici

EVITĂ

–> Mătasea şi orice material sintetic

OK, probabil ştiai deja că nu ar trebui să porţi haine din materiale sintetice vara (poliester, lycra, etc), din cauza că se lipesc de tine şi nu lasă pielea să respire. Mătasea, deşi este un material natural, nu este nici ea recomandată atunci când temperaturile sunt foarte mari, deoarece se imprimă foarte uşor cu pete de transpiraţie care apoi sunt dificil de curăţat. De asemenea, mătasea, deşi un material vaporos, în condiţiile în care este umedă, se lipeşte foarte uşor de corp, fiind, astfel, inconfortabil de purtat pe căldură mare.

POARTĂ ÎN SCHIMB

–> Bumbac, in, sau poplin

Sunt toate materiale uşoare şi naturale, care se simt confortabil pe piele chiar şi la temperaturi ridicate.

2

Fă-le ale tale: Rochie Sea — aici; Top Zara — aici; Salopetă Zimmermann — aici

EVITĂ

–> Sandalele cu barete multiple şi subţiri

La fel ca şi în cazul mâinilor, picioarele se umflă din cauza căldurii, iar look-ul picioarelor strânse de multe cureluşe în sandale care par cu un număr prea mici, nu este unul stylish.

POARTĂ ÎN SCHIMB

–> Sandale cu barete late şi puţine

Nu este cazul să renunţi cu totul la sandale, ci doar să eviţi modelele cu multe barete subţiri.

4

Fă-le ale tale: Sandale Kat Maconie — aici; Sandale S. Oliver — aici; Saboți Zara — aici

EVITĂ

–> Pantalonii strâmți

Jeanșii skinny sau orice fel de pantaloni strâmți te vor face să te simți ca și când urmează să pleznești din ei din cauza căldurii (nu ajută nici faptul că picioarele se dilată un pic din cauza temperaturii ridicate), și, în plus, este o întreagă bătaie de cap să îi îmbraci sau dezbraci în cazul în care ești fie și un strop transpirată.

POARTĂ ÎN SCHIMB

–> Pantaloni largi și/sau cu siluete vaporoase

În cazul jeanșilor, mergi pe variante stil culotte sau boyfriend, iar în rest, mizează pe croieli largi, stil Palazzo, sau pe culottes din materiale naturale.

3

Fă-i ai tăi: Pantaloni Mango — aici; Pantaloni Zara — aici; Pantaloni Mango — aici

Foto sus: hepta.ro