Italians do it better! Şi nu, nu sunt de acord cu această afirmaţie doar când vorbim despre pizza, pantofi sau spa-uri. E valabil şi atunci când ne referim la îngrijirea pielii. Spun asta cu toată convingerea după ce am avut ocazia să descopăr produsele Tealogy, un brand de skincare născut în Italia din dragoste pentru ceai şi frumuseţe. Vestea bună este că de curând, scrub-urile, cremele, măştile şi parfumurile au ajuns şi în România, în exclusivitate în magazinele Douglas.
Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că fondatorii au decis ca în loc de apă (ingredient aproape nelipsit din formula cosmeticelor) să îmbogăţească produsele cu infuzie de ceai. Întrucât ştim deja că ceaiul are proprietăţi miraculoase antioxidant şi anti-aging, e uşor de înţeles de ce şi-au propus acest plan ambiţios. Totuşi, să transforme acest vis în realitate a fost mai dificil decât şi-au imaginat. A durat o perioadă destul de lungă până să dezvolte o tehnologie unică de extracţie a ingredientelor active din ceai (pe care ulterior au şi patentat-o). Eforturile le-au fost răsplătite atunci când studiile clinice au demonstrat minunile pe care le face pentru piele extractul de ceai, extrem de concentrat şi de pur.
Deşi gama este variată, eu m-am îndrăgostit iremediabil de Rose Tea Toning Essence. Asta pentru că e mai mult decât un simplu toner, pe care să îl aplici după curăţarea pielii. E un tratament de înfrumuseţare complet. Cu o textură la graniţa dintre un toner clasic şi un ser, esenţa este infuzată cu ceai negru, bogat în polifenoli antioxidanţi şi cofeină cu efect revigorant. În plus, complexul de ingrediente active biofermentate pe care îl conţine conferă pielii un aspect luminos şi proaspăt. Concentratul de acid hialuronic hidratează, iar apa de trandafir distilată purifică, detoxifiază şi pregăteşte pielea pentru aplicarea celorlate produse de skincare.
Îţi garantez că indiferent ce produs ai alege, vei fi surprinsă de rezultate. Fie că vorbim de cremele de faţă sau de cele de corp, nici una dintre ele nu seamănă cu ce ai mai încercat până acum. Descoperă produsele aici.
Ştiai că?
Toate tipurile de ceai provin de la aceeaşi plantă: Camellia sinensis sau arborele de ceai, un copăcel veşnic verde. Ceea ce diferenţiază varietăţile de ceai este procesarea. În funcţie de nevoile , Tealogy foloseşte patru tipuri de ceai: ceai verde, ceai alb, ceai negru şi ceai albastru.
Două ceşti de ceai verde conţin mai multă vitamina C decât 7 portocale.
Ceaiul alb conţine cea mai mare cantitate de catechine anti-oxidante deoarece este extras doar din muguri şi din cele mai tinere frunze.
Ceaiul negru este bogat în cafeină, theobromină şi theaflavine, cu acţiune anti-oxidantă şi stimulatorie.
Ceaiul albastru combină efectele anti-oxidante ale ceaiului verde cu efectele de stimulare ale ceaiului negru.