Chef Adrian Hădean ne propune pentru acest weekend un cheesecake senzațional.
Pentru mine, unul reușit înseamnă cremozitate aparte și arome subtile. Deși tortul de astăzi are la bază migdale, am adăugat merișoare acrișoare. Este de vis!
Am mărunțit în tocător biscuiții Amaretti și migdalele prăjite și le-am amestecat cu untul topit. Am întins amestecul rezultat într-o tavă rotundă de 26 de centimetri și l-am dat la cuptor, la 180 °C pentru 8 minute.
Am amestecat bine, cu ajutorul unui mixer, brânza mascarpone cu zahărul și smântâna. Când zahărul s-a topit și crema a devenit pufoasă, am aromat cu lichior Amaretto, esență de vanilie și de migdale. Mai apoi, am incorporat ouăle, unul câte unul, am amestecat bine cu mixerul și crema a fost gata, a mai trebuit doar să adaug merișoarele. Eu am avut din toamnă la congelator, dar poți să folosești merișoare confiate și să le lași jumătate de oră la hidratat în puțin lichior Amaretto.