Un preparat ușor, pregatit cu ingrediente fresh este tot ce ne dorim când se instalează sezonul cald. Preparatul propus de Chef Cătălin Scărlătescu este ideal pentru un prânz light sau pentru o cină relaxantă.
Noul preparat a lui Chef Scărlătescu, conceput special pentru meniul de vară Chef Experience este un starter cu arome intense și influențe asiatice. Preparatul este creat cu atenție. Marinarea se face timp de 7 ore cu ghimbir, usturoi, ulei de măsline și sos de soia. Sosul teriyaki este preparat printr-o rețetă proprie a lui Chef Scărlătescu, fiind necesare nu mai puțin de 36 de ore pentru obținerea acestuia.
Și, pentru că vara ne putem bucura de legume proaspete, Chef Scărlătescu a ales să completeze preparatul cu o salată din: rucola, baby spanac, morcov și ardei gras, cu dressing bazat pe oțet de orez, ulei de susan și sos de soia. Așadar, acesta este un preparat care, pe lângă savoare, ne aduce și multe beneficii din punct de vedere al sănătății.
Verdețurile sunt tot timpul o alegere bună, iar frunzele de rucola și baby spanac sunt printre cele mai sănătoase, mai ales în sezonul cald! Rucola are 90 % apă, de aceea este un ingredient perfect și răcoritor în timpul verii. Aceasta are un conținut bogat în fibre, care contribuie la îmbunătățirea digestiei, antioxidanți și mineralele, care ajută corpul să se curețe de toxine, vitaminele A, C și K, esențiale în susținerea sistemului osos și a celui cardiovascular.
Baby spanacul este o sursă excelentă de multi fito-nutrienti, care au proprietăți excelente de prevenire a bolilor, creșterea imunității și de menținere a organismului în stare perfectă de sănătate. Acesta a fost desemnat ca cea mai bogată sursă de fier, dintre alimentele verzi. De asemenea, s-a demonstrat că diferiţii fito nutrienţi şi pigmenţi pe care îi conţine spanacul protejează pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV. În plus, atât frunzele de rucola cât și baby spanacul au puține calorii, fiind perfecte pentru menținerea siluetei.