Dacă încă nu i-ai călcat pragul, acum este timpul să dai o fugă la NUBA Café, o brasserie urban chic lansată în primăvara acestui an de către NUBA Group în zona Piața Dorobanți, pe Radu Beller 13. Un spațiu perfect pentru un mic dejun liniștit, savuros și sănătos, pentru business lunch-uri, dar și pentru cele mai haioase cine cu prietenii, NUBA Cafe va deveni în mod sigur unul dintre locurile tale favorite din București.
Chef Mircea Gheorghe este responsabil de bucătaria NUBA Cafe și de acele preparate senzaționale, așa că nu puteam rata ocazia de a-i afla secretele culinare și de a ne inspira din experiența sa.
Când ţi-ai descoperit pasiunea pentru gătit?
Pasiunea pentru bucătărie am avut-o de mic, făceam burgeri încă de la 12 ani cu ce găseam prin casă. Dar adevărata activitate într-o bucătărie de restaurant am început-o la un restaurant cu specific chinezesc. În acelaşi timp, am început şi cursuri de calificare ca bucătar în cadrul unui prestigios hotel din Bucureşti.
Ce Chefi faimoşi urmăreşti?
Întotdeauna îl urmăresc cu mare admiraţie pe Raymond Blanc, bucătar francez care găteşte cu sufletul. folosind înţelepciunea generaţiilor trecute. Gordon Ramsey şi mentorul său, Marcio Pierre White, sunt cei care m-au inspirat pentru disciplina în bucătărie şi temperamentul pe care trebuie să-l adopţi în relaţia cu angajaţii şi cu clienţii.
Care sunt trendurile culinare din acest an?
Ca trend pentru anul 2017 aş propune ideea de yolk porn. Mai exact, să ne aşteptăm la cât mai multe preparate cu oul la vedere. Sendvişuri cu ou ochi integrat, un ou cu gălbenuşul perfect gătit aruncat peste paşte, cartofi şi alte preparate. Această idee am introdus-o şi în meniul pentru breakfast la NUBA Café. În continuare se va menţine în trend și ideea de street food, burgeri şi preparate gen one bitte to go, simple, folosind ingredinte fresh şi sănătoase.
Și pentru că Chef Mircea Gheorghe ne-a povestit despre micul dejun, nu am ratat ocazia de a-i cere și câteva sugestii pentru un breakfast delicios: „Din meniul Nuba Café aş recomanda pentru un mic dejun sănătos Eggs Benedict – ouă poşate cu prosciutto şi sparanghel, Poached Eggs&Avocado – ouă poşate cu avocado şi, bineînţeles, Beef&Cheddar Sandwich – un sendviș delicios cu antricot de vită şi brânză cheddar.”
Foto: Nuba