Cina A’List Magazine x Lidl: cum am pregătit o cină delicioasă (VIDEO)

Am avut parte de încă o seară  specială cu echipa A List, o cină cu produsele din gama deluxe de la Lidl. Colega noastră Alexandra s-a întrecut pe sine și ne-a servit cu o serie de preparate absolut delicioase.

Zilele trecute, la Kardinale Luxury Furniture & Caffe Boutique, am gustat un meniu întreg gândit și pregătit de Alexandra. Ne-am înfruptat cu Ravioli salată cu homar, – din colectia Deluxe, și Tagliatele cu funghi porcini.

Rețeta pentru salata cu homar:

Eu am gătit pentru 10 persoane, deci cantitățile sunt calculate pentru un acest numărt de porții.

Ingrediente: 2 conopide medii, 5 pachete de homar, 3 avocado (preferabil să fie mai copți), o mână de frunze de busuioc, reducție de oțet balsamic, un pachet de unt, 2 cepe.

Mod de preparare:

Homarul se taie și carnea se scoate din carapace și din clești cu ajutorul unei foarfeci. Conopida se taie buchețele și se amestecă cu unt, sare, piper, busuioc și oțet balsmic, apoi se  lasă a cuptor pentru aproximaytiv 30 minute, la 200 grade, până se pătrunde și se rumenește. Conopida se amestecă de câteva ori, pentru a ne asigura că se gătește uniform. Carnea de homar, cât mai întreagă, se sotează în unt și ceapă, iar imediat ce untul începe să se rumenească se adaugă câțiva stropi de oțet balsmic. După ce s-a gătit, conopida se lasă la răcit puțin, apoi se amestecă cu avocado tăiat cuburi și cu homarul.

Rețeta pentru Tagliatele cu funghi porcini, salvie și rozmarin (10 porții):

Ingrediente: 2 pachete de paste – eu am folosit Tagliatele cu leurdă, dar se pot folosi orice tip de paste, 4 pungi de Hribi cuburi, frunze de salvie, câțiva căței de usturoi, un pachet de unt, ulei de măsline, o smântână dulce (500 ml), rozmarin, sare, piper negru proaspăt măcinat, parmezan.

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă cu sare, cu 2-3 minute mai puțin decât timpul de fierbere specificat pe ambalaj. Între timp, se pune o parte din unt în tigaie, apoi se adaugă ciupercile, și se prăjesc timp de câteva minute. În continuare, se adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, frunzele de salvie tocate mărunt, restul de unt și uleiul și se lasă la prăjit pentru 4-5 minute. Se condimentează cu sare, după gust. În continuare, se adaugă smântâna, continuând procesul de gătire pentru încă 2-3 minute. După ce pastele sunt fierte, se transferă în tigaie, împreună cu 4-5 linguri din apa în care au fiert, și se lasă pe foc până când apa se evaporă în totalitate. La final se adauga rozmarinul tocat mărunt.

Produsele folosite în pregătirea rețetelor au fost disponibile in perioada 26 – 2 decembrie, în magazinele Lidl.

Categorii Video