Cină romantică: pasta passion în doi
După o vară plină de evenimente, petreceri, călătorii și momente frumoase încă proaspete în memorie, a venit momentul să trecem de pe terasă în casă. Adică să înlocuim activitățile outdoor cu cele indoor. Și, cum nimic nu e mai plăcut decât să te bucuri de o cină specială împreună cu your special one, m-am gândit să te ajut cu câteva sfaturi pentru o atmosferă deosebită.
Dacă te-ai hotărât să pregătești o cină deosebită pentru voi doi, încep prin a-ți spune că nu e cazul să te gândești cum să combini catifeaua cu satinul, pentru că poți să obții un decor romantic și cu texturi mai subtile.
Vom alege living-ul ca spațiu de desfășurare, iar dacă ți-ai propus să schimbi puțin decorul, îți sugerez să începi cu canapeaua, care este piesa centrală a camerei. Recomandările mele sunt brand-uri precum Doimo Salotti, Twils sau Arketipo, recunoscute pentru calitatea și confortul pe care le asigură prin produsele lor. Preferatele mele sunt Auto-Reverse și Morrison, de la Arketipo, și Steven, de la Doimo Salotti. Completează atmosfera vibrantă cu măsuța Downtown, tot de la Arketipo, un produs creat cu maximă atenție la detalii. (produse disponibile prin www.morphoza.ro)
Împrospătează atmosfera cu una dintre vazele din porțelan premium Geode sau Fondale, de la Rosenthal. Le găsești pe www.shop.kuiba.ro.
O rețetă ușor de preparat
După ce ai mai schimbat câte ceva în living, a venit momentul să trecem la pregătirea cinei. Îți recomand rețeta lui Chef Adi Hădean.
Păstrăv cu creveți, sparanghel și paste negre
Folosește file de păstrăv din care ai scos toate oasele cu ajutorul pensetei.
Folosește sparanghel verde, proaspăt. Folosește creveți prefierți, nedecorticați (dacă ai bucuria de a găsi creveți proaspeți, cu atât mai bine).
Ingrediente pentru 1 porție:
- 200 g file de păstrăv;
- 2 creveți (30 g);
- 4 fire sparanghel (60g);
- 50 g paste cu cerneală de sepie;
- 20 g unt;
- 10 g usturoi;
- 100 ml smântână dulce;
- 10 ml ulei;
- 20 g ceapă verde;
- 1 linguriță pătrunjel tocat;
- sare, piper.
Unge fileurile de peșe cu ulei, presară peste ele sare și piper, lasă-le la rece 30 de minute. Așază-le în forme pentru brioșe, rulate cu pielea în interior. Coace-le 6-7 minute la 180 de grade Celsius. Fierbe pastele. Scurge apa de pe ele. Pune untul într-o tigaie, pune creveții, sparanghelul și un cățel de usturoi în tigaie. Ține-le pe foc iute un minut și jumătate. Scoate-le din tigaie și pune în locul lor smântâna dulce. Când dă în clocot adaugă pastele. Amestecă bine, presară sare și piper, stinge focul și adaugă ceapa verde tăiată în rondele subțiri și o linguriță de pătrunjel tocat.
Alege accesoriile de masă potrivite!
Cei de la Villeroy & Boch s-au gândit deja cum să te ajute în astfel de situații și au creat colecția Pasta Passion, premiată cu Red Dot Design Award 2016, Design Plus Ambiente 2016, KitchenInnovation of the Year® 2016 & 2017 și Golden Award - Best of the Best. Realizate din porțelan premium, în forme unice, piesele colecției sunt ideale pentru toate rețetele de paste. Colecția este disponibilă online, pe www.shop.kuiba.ro.
Pentru ca meniul să fie o reușită, alegerea băuturilor nu trebuie să fie ignorată. În funcție de preferințe, alege băuturile care vi se potrivesc și păstreză-le reci toată seara cu ajutorul frapierei Max Le Chinois, de la Alessi, disponibilă online, pe www.shop.kuiba.ro. Dacă alegi vin, servește-l în pahare special create pentru vinul roșu sau alb, de la Riedel. Prin cercetare ştiinţifică şi consultări cu degustatori renumiți, Riedel unifică într-o armonie perfectă paharul cu vinul.
Bun, acum că cina e gata, nu vă rămâne decât să vă bucurați unul de compania celuilalt, de atmosfera creată și de cina gustoasă pregătită. Bon appétit!
Text de Diana Calfa / Managing Partner Morphoza
CITEȘTE ȘI:
Cazare neobișnuită: 7 cele mai cool hoteluri rulotă din lume