Cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont când îți aplici extensiile de păr

chrissy teigen extensii păr

Multe dintre starurile pe care le vedem pe covorul roșu afișând o imagine impecabilă și plete de invidiat ascund un secret: extensiile de păr. Aproape că nu mai poate fi numit un secret de beauty. Dacă sunt aplicate corect și sunt întreținute corespunzător, nu ai de ce să nu te bucuri de plete bogate, în ciuda reputației proaste create de apariții mai puțin reușite de-a lungul timpului. Iată de ce trebuie să ții cont când alegi să-ți îmbunătățești volumul și aspectul părului cu ajutorul extensiilor.

1. Stilul de viață

  • Sunt trei tipuri de extensii de păr: cu clips, cu bandă adezivă și cu keratină.
  • Extensiile de păr clip-in sunt cel mai des folosite, mai ales de către novice. Acestea pot fi aplicate rapid, acasă, fără mare efort.
  • Extensiile cu bandă adezivă se montează de către specialiști și pot dura până la opt săptămâni. Datorită aplicarii precise, sunt greu detectate prin părul natural. Acestea le sunt recomandate celor care își schimbă des culoarea părului. Extensiile cu keratină se aplică printr-un proces complex, iar durata lor este de până la trei luni. Acestea le sunt recomandate celor care practică mult sport, deoarece sunt mai trainice.

2. Alege culoarea care să se potrivească părului natural

Chiar și o nuanță diferită față de culoarea părului natural sare în ochi într-un mod neplăcut în ceea ce privește extensiile de păr. Culoarea extensiilor se alege după nuanța de la jumătatea inferioară a firului de par. Majoritatea femeilor nu au o culoare uniformă de păr și la fel sunt create și colorate și extensiile.

3. Mai scump înseamnă mai bun

Acum nu e cazul să faci economie. Extensiile sintetice sunt mai ieftine, dar se încurcă mai ușor și au un luciu nenatural, ca părul de păpușă. Alege extensiile din păr natural – acestea pot fi coafate și stilizate după bunul plac. În plus, părul nu cade la fel de repede ca în privința extensiilor sintetice. Purtarea de extensii nu trebuie să fie vizibilă, părul trebuie să pară natural în intregime.

4. Întreținerea

Ca și părul natural, extensiile au nevoie de la fel de multă îngrijire: spălare, coafare, tratare etc. Extensiile cu clips se spală la 6-8 purtări, în funcție de cât de multe produse de styling ai folosit. Înainte de spălare se piaptănă, apoi se spală cu șampon și balsam fără sulfați și fără parabeni și se usucă tamponânadu-se ușor cu prosopul. Extensiile tape-in și cele cu keratină se spală cu un șampon delicat și se insistă pe rădăcini, iar balsamul se aplică doar pe jumătatea inferioară. Instrumentele de styling nu se folosesc decât atunci când extensiile sunt aproape uscate și nu se aplică sursa de caldură direct pe banda adezivă.

5. Renunță când e cazul

Cei care se plâng de faptul că extensiile le-au stricat părul ori nu le-au întreținut corespunzător, ori nu le-au înlăturat la un specialist. În plus, nu trebuie forțată durata de purtare peste cea recomandată. Nu poți purta extensii menite să țină șase săptămâni și să le porți timp de trei luni. Efectele negative ale purtatului de extensii poate fi diminuat și prin controlul volumului aplicat. Acestea nu trebuie să fie foarte grele, altfel, părul natural de care acestea sunt prinse se va rupe sau va cădea. Extensiile nu trebuie să cadă, iar purtatul lor nu trebuie să fie chinuitor. Acestea nici nu trebuie să se simtă pe cap, în păr. Orice mic disconfort trebuie eliminat rapid la un salon specializat. Dacă extensiile clip-in te deranjează, reaplică-le până când te simți 100% confortabil cu ele și dă-le jos în fiecare noapte, înainte de culcare.

Foto: Hepta