Chef Adrian Hădean ne propune azi o reţetă mai specială având ca ingrediente prunele uscate uşor afumate puse la păstrare în pod, miezul de nucă din magiun (o delicatesă de întins pe felii de mămăligă rece), cireşele negre culese la timp pentru dulceaţă, menta înaltă din umbra merilor. A completat acest tablou fructat cu cȃteva mirodenii, cu urdă dulce şi cremoasă de casă şi cu portocală şi smȃntȃnă pentru echilibru. Iată rețeta!
· 250 g făină, plus aprox. 50 g pentru modelarea aluatului;
· 2 ouă de casă;
· 100 ml suc proaspăt de sfeclă roşie, plus 70 ml suc proaspăt fiert;
· un praf de sare;
· 1 linguriţă de mirodenii întregi (cardamom, cuişoare, scorţişoară, anason).
· 150 g urdă dulce;
· 1-2 linguri de zahăr, după gust;
· 1 ou de casă;
· 1 linguriţă extract de vanilie sau seminţele unei jumătăţi de baton de vanilie;
· un praf de sare.