
Deși pare un clișeu, în fiecare toamnă Adi Hădean prepară diverse mâncăruri din dovleac.
Îmi place foarte mult textura cremoasă, în plus, având copii la masă, încerc să îi hrănesc cu supe cât mai colorate și hrănitoare. Drept urmare, am ales astăzi o cremă de dovleac cu morcovi și cartofi dulci. E gutoasă tare., spune Chef Hădean.
Am folosit:
- Un dovleac mediu plăcintar
- Un cartof dulce
- Un ardei gras verde-portocaliu
- O roșie galbenă
- O roșie inimă de bou (merge orice soi)
- O ceapă mare
- Un cățel de usturoi
- 2 morcovi
- 3 linguri de ulei de susan
- Sare, piper
- 100 g smântână fermentată (pentru servit)
- Semințe de dovleac
- 2-3 felii de bacon
- Un fir de praz
- Pătrunjel tocat
- Câteva inelușe de ceapă verde.
Mod de preparare AICI!