Dacă vara asta nu ai de gând să stai deloc la soare sau dacă vrei să vii în ajutorul acestuia, ori să îți pui în evidență trăsăturile feței, autobronzantul poate fi exact ceea ce cauți.
De ce ai nevoie pentru ca bronzarea dintr-o cremă, loțiune, spray să aibă efectele dorite? De timp, ceva răbdare, dar și de respectarea câtorva reguli. Pentru că trebuie să știi: bronzarea cu ajutorul acestui produs implică trei etape: pregătire, aplicarea propriu-zisă și menținere.
Orice pregătire începe cu alegerea autobronzatului potrivit. Acest lucru presupune să ții cont de culoarea pielii dar și de tipul acesteia. Dacă pielea ta este mai deschisă la culoare, alege un autobronzant în culoarea piersicii, a mierii. Tot pentru pielea deschisă se recomandă produsele de bronzare treptată (două – patru aplicări și ai ajuns la culoarea dorită). Dacă ai o piele măslinie, culoarea cuprului este cea potrivită, în timp ce pentru o piele închisă, o nuanță de asemenea închisă este alegerea recomandată. Pentru ca lucrurile să fie ceva mai ușoare, mai spun că autobronzantul cremă sau loțiune este destinat celor cu pielea uscată, în timp ce pudra, spray-ul, gelul pot fi o alegere bună dacă ai o piele grasă.
Însă, pentru ca rezultatele să fie cu adevărat cele dorite, testează produsul și dă verdictul abia după o zi. Tot o zi este și perioada minimă care trebuie să treacă între epilare și aplicarea autobronzantului, indiferent dacă ai folosit aparatul, ceara sau crema.
Pentru că autobronzatul se aplică pe o piele netedă, bine hidratată, înainte de a trece propriu zis la treabă ai nevoie de exfoliere și hidratare.
Exfoliază atât pielea de pe față cât și cea de pe corp, insistând pe zonele ceva mai uscate – călcâie, genunchi, coate, picioare, brațe. În felul acesta vei înlătura celulele moarte, evitând formarea unor pete închise la culoare. Fă apoi un duș evitând produsele uleioase, șterge-te bine cu un prosop și treci la hidratarea pielii insistând din nou pe zonele mai uscate. Ai grijă însă: nu aplica crema hidratantă cât timp pielea este încă umedă și nici în baie. Ai nevoie ca pielea să fie bine uscată înainte de a o hidrata.
Indiferent de tipul autobronzantului folosit, așteaptă câteva minute pentru a te asigura că pielea a absorbit perfect crema. Aplică apoi autobronzantul prin mișcări circulare, de jos în sus, începând cu picioarele, continuând cu trunchiul, fața, iar la final, brațele. Este indicat să folosești mânuși pentru a nu te păta pe mâini. În cazul în care nu faci asta, spală-ți palmele după fiecare aplicare, sau, la final, exfoliază. Pentru ca bronzul să pară cât mai natural, sfatul este de a amesteca aubronzantul cu crema hidratantă. Și tot pentru un rezultat natural, ai grijă ca la aplicare să uniformizezi bine.
Așa cum îți spuneam, direcția de aplicare este de jos în sus. Începem cu picioarele, acordând atenție zonei degetelor unde crema hidratantă se va amesteca cu autobronzantul într-o cantitate mai mare. Nu trebuie să uiți unghiile și cuticulele. Pentru a nu se păta, șterge-le cât mai repede după aplicarea produsului.
Continuăm cu trunchiul, având grijă la zonele mai uscate pentru a nu provoca iritații dar și pentru ca rezultatul final să fie un bronz cu adevărat uniform.
Ajungem la față – exfoliată și hidratată în prealabil. Regula de aplicare a autobronzantului este: pornim din centru, mergem spre extremități (gât, linia părului, urechi) estompând cu ajutorul degetelor. Important de știut și de respectat: pentru față cantitatea de autobronzant folosită trebuie să fie mică, având în vedere în mod special zonele care se bronzează mai mult: frunte, nas, pomeți, bărbie. Ai grijă la aplicarea uniformă a autobronzantului deasupra buzei superioare și în jurul nasului precum și pe pleoape care trebuie masate delicat. Nu ocoli zona urechilor (lobul urechii), în special dacă tenul tău este unul deschis la culoare.
Aplicarea autobronzantului se încheie cu brațele. Începe cu partea exterioară a acestora, continuă cu interiorul lor utilizând de data aceasta o cantitate mai mare de cremă hidratantă pentru ca rezultatul să fie cât mai natural. Dacă nu ai folosit mânuși, este nevoie ca mai întâi să îți exfoliezi mâinile și abia apoi să aplici autobronzant pe partea exterioară palmelor. Ai grijă la zona dintre degete dar și la unghii și cuticule.
Odată autobronzantul aplicat, treaba nu este gata. Va trebui să aștepți ca produsul să se usuce foarte bine înainte de a te îmbrăca. Respectă intervalul de timp indicat de fiecare produs în parte. În plus, cel puțin trei ore de la aplicarea acestuia nu intra sub duș sau în piscină.
Pentru a menține cât mai mult timp bronzul obținut, ai grijă ca pielea să fie în permanență hidratată. Folosește produse de curățare cu o acțiune blândă. Ai grijă însă și la tratamentele acneice dar și la cele cu retinol.
SHOP THIS STORY: