Cum folosim corect uleiurile de păr?

Uleiurile esențiale sunt din ce în ce mai folosite atât pentru îngrijirea tenului, cât și a părului. Multe femei le folosesc din dorința de a-și îngriji corpul, însă acestea, folosite necorespunzător, nu oferă rezultatele dorite, uneori ajungând să producă contrariul. Așadar, cum folosim corect uleiurile esențiale astfel încât să obținem efectul dorit?
Ulei de ricin
Fiind un ulei utilizat preponderent pentru creșterea părului, uleiul de ricin oferă rezultate aplicat pe scalp. În combinații cu alte ingrediente sau singur, acesta trebuie aplicat la rădăcină, printr-o masare ușoară cu vârful degetelor, pentru a nu agresa scalpul. Totodată, aceste trebuie aplicat într-o cantitate moderată, deoarece, având o textură mai consistentă, va fi mai greu de îndepărtat.
Uleiul de cocos și de măsline
Odată ce am avut grijă de creșterea firelor de păr, este important să le și hidratăm. Uleiul de cocos și cel de măsline sunt printre cele mai potrivite, hrănind firul de păr și regenerându-l. Acestea se aplică pe lungimea firelor de păr, in combinații sau singure, insistând mai ales pe vârfuri. Totodată, uleiul de cocos poate fi aplicat și pe scalp, deoarece înlătură mătreața și contribuie la creșterea firelor de păr, stimulând circulația sangvină.

Uleiul de argan
La fel de potrivit pentru hidratarea firelor de păr este și uleiul de argan. Acesta reface vârfurile despicate, le întărește și oferă elasticitate podoabei capilare, fiind recunoscut pentru repararea părului deteriorat afectat de coafarea excesivă. Acesta oferă strălucire firului de păr și îl netezește în același timp, făcându-l mai ușor de pieptănat. Având în vedere beneficiile oferite, acesta se aplică preponderent pe lungimea firului de păr, insistând pe vârfuri.
Uleiul de migdale
Un ulei cu beneficii pentru scalp, acesta se masează în principal la rădăcină, fiind recunoscut pentru întărirea rădăcinilor de păr și pentru tratarea scalpului uscat și iritat. În același timp, uleiul de migdale ajută la prevenirea uscării acestuia și a apariției mătreții, oferind un păr mai mătăsos și mai strălucitor. Ajută și la creșterea firelor de păr, de aceea este recomandat să fie amestecat cu uleiul de ricin prin masare delicată cu vârful degetelor, timp de câteva minute.
Pentru realizarea unei măști, aceste uleiuri pot fi combinate cu diferite ingrediente, printre care gălbenuș de ou, avocado, iaurt, miere, zeamă de lămâie, fulgi de ovăz, banană, bere, viamina A sau vitamina E. Este important ca acestea să fie lăsate cel puțin 15-20 minute să acționeze, sau cât mai mult, în funcție de timpul pe care îl aveți la dispoziție.
Text de Georgiana Lupică. Foto: hepta.ro